Skip to main content

farewell buat Pn Kasma




Jumaat lepas kami team investment CIP500 ada mengadakan satu majlis farewell atau dalam bahasa melayunya majlis perpisahan buat Pn Kasma Ex COO Cradle Fund Sdn Bhd. Beliau seorang yang sangat berdedikasi dan aku dapat tahu yang beliau juga merupakan orang kuat disebalik kerjayaan Cradle sehingga kini. Banyak ilmu yang telah beliau kongsikan kepada kami. Seingat aku, pertama kali sertai Cradle adalah pada 6 tahun lepas. Itupun jawatan yang aku sandang waktu tu hanyalah sebagai Setiausaha Excutive kepada CEO.



Nak kata rapat dengan beliau tidaklah sangat. Tapi apa yang aku suka dan boleh dibanggakan adalah beliau seorang yang sangat humble dan lemah lembut oleh kerana sikap keibuan yang ada pada beliau. Sangat energetic dan penuh dengan kata semangat. Sifat kewibawaan seorang tokoh yang tinggi serta sudi berkongsi pengalaman untuk berjaya dalam hidup dan kerjaya. Bagi aku, beliau seorang yang sangat baik dan sangat memahami jiwa setiap anak buah yang berada di bawah naungannya. 

Ingat lagi masa tu, kira aku punya 1st appraisal dengan dia. Soalan dia pada aku adalah, apa matlamat aku masuk Cradle?. Sampai tahap mana aku nak stay dalam Cradle? dan apa yang boleh aku sumbangkan pada syarikat selain menjadi secretary pada CEO. Beliau ada cakap yang aku masih muda, jauh lagi perjalanan hidup aku. Bila tau latarbelakang dan jurusan yang aku pelajari serta pengalaman kerja sebelumnya. Dinasihatkan aku untuk cuba keluar dari zon selesa. Cuba untuk tingkatkan kemahiran kerja dan cuba untuk berpindah kepada department lain. katanya lagi banyak yang aku boleh berlajar dalam syarikat dan akan banyak pengalaman yang bakal aku lalui jika aku berani untuk berubah. Dari situ aku mula rasa semangat dan terus cuba untuk baiki mutu kerja sehinggalah aku berjaya berada dalam team investment ni. Bukan senang tau nak join team ni. Semestinya haruslah accounting background. Tapi aku kan budak engineering, haha memang kelaut lah. Mungkin rezeki aku dapat peluang ni. Terima kasih En Salihin sebab terima saya.. dan aku sangat enjoyed dengan team ni. Boleh dikatakan Cradle sekarang da banyak orang baru. Aku rindu rakan lama dulu-dulu masa mula-mula join Cradle. Tapi tak semua akan kekal sama dan bersama betul tak?. Dan sekarang Pn Kasma pula. 

Hah.. Dia ada anak perempuan yang cun. Chinese look, dan boleh menari lagi, boleh aku katakan beliau sangat obses dengan her little girl. Everytime kami lepak mesti akan sentiasa bercerita aktiviti dan ragam menguruskan anak. Bagi aku normal, semua mak kat dunia akan obses dengan anak masing-masing. Termasuklah aku sendiri. Tak hairan kalau setiap kali buka mulut setiap kali, topik pertama adalah tentang "anak". Pencapaian anak setiap kali mesti nak share dengan semua orang. Memang mak-mak sangat kan.?.

Pn Kasma ni berjiwa muda yer. Very trending dan memang pakar dalam bidang kesenian tarian traditional dan juga hebat dalam skill solekan. So bukan tentang kerja je kita boleh tanya, bab-bab kecantikkan pun boleh. Fuhh kagum..aku. 





Ijai ni, memang aku punya argue buddy.. Kalau bukan aku sakat dia, dia akan sakat aku.. kalau bab buli serah kat dia dengan Hairry memang kaki bahan je tahu..


Ok aku dipakse berada didepan En Azman supaya mereka akan kelihatan kurus dan sembunyikan bumper cute mekema.hahahah..



So we decided to celebrate her dekat Swensen Sunway Putra Mall. Alhamdulillah semua turut serta. 















Kecerian berganda ganda bila dapat tiup lilin.. cute..hihi



VP En Azman bergambar kenangan sambil memengang footage team sebagai kenangan buat Pn Kasma.


CIO kami Juliana Jan dengan present yang kami tak benarkan beliau buka waktu tu, tapi selepas majlis baru boleh buka tapi kat rumah yer.



En Azman majuk ke sebab tak dapat ceduk aiskrim??


Ijai..lu rase dengan pose makan sudu camtu, boleh ajet-ajet kpop yang tengah makan teokbokkie ke?? ceh..


Comelnya korang semua.. sempoi overloded


Korang nampak tak En Salihin tu. Orang suruh pose dia masih dengan phone.. hahah sabar jela.


Korang dah kenapa.... macam perantin malu-malu kambing plak dia.




Out talkative and bold speaker Onie!!


OK Ijai our Minang mix Kpop .. cehhh.. seluar kuning baju hijau memang trademark beliau.


Mr Abu "lama tak nampak" itu memang ayat pertama dia akn tanya bila jumpa kau, walau hanya selepas seminit yang lalu.




P/S : Doa kami semoga Pn Kasma sentiasa berada dalam lingdunganNya, diberikan kesihatan yang baik serta dimurahkan rezeki. Terima kasih diatas segala tunjuk ajar serta nasihat yang banyak membimbing saya kearah yang lebih baik dan menjadi seorang pekerja yang berkualiti. Akan rindu celoteh dan nasihat Puan, cerita tarian dan tentang Eika. jangan lupa kami dan terima kasih banyak-banyak sekali lagi. Sayang Puan .. muahhhh..

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…