Skip to main content

Azriel request nak tengok "Big Fish"



Selama ni tengok ikan besar kat screen dalam buku dan paper je. Tapi kalau dah kerap dia ulang nak tak nak awak kena lah paham. Azriel kalau di ikutkan more to gadget dan kurang nak focus on serrounding dia. Tapi kali ni nampaknya dia berminat dan siap request nak tengok big fish. Selalu aku sibuk dengan jadual kerja yang tak habis, kali ni kena tunaikan. Post ringkas yang mana korang boleh bayangkan bertapa dia excited dengan aktiviti di Aquaria KLCC. 

Tengah nak register pun dia dah start buat aksi starman, mommy dia buat muka tebal jela, nak buat macam mana, anak awak memang jenis yang peramah melampau ditambah dengan kelasakkan dan keceriaan sepanjang berada dalam Aquaria KLCC. Tak habis-habis bagi tahu "mommy engok big fish banyakkk"!!! jerit kuat kuat supaya satu tunnel dengar jeritan nyaring dia. OMG!!!


Dia punya mood excited nak explore semua yang ada kat wall, aquarium dan binatang yang ada, semua binatang di sapa, acah-acah kenal je dengan semua fish tu. Mommy pun jadi excited bila tengok anak jadi riang dan kepuasan hati tengok dia happy dengan apa yang dia nampak. Mana taknya hampir sebahagian hidupan laut dia kenal dan di sebut satu-satu. Kagum kejap.. alahai cepatnya masa berlalu dah besar anak mommy. Jangan besar cepat sangat sayang.. mommy tak puas nak riba awak.








gang selfie sepanjang hayat.


Berani lansung tak takut geli atau gerun dengan big fish.. lagi di dekatkan muka dengan cermin kolam. Ini budak buat mommy yang cemas.

















mommy turtle!! .. hurm,, nampak macam bukan turtle tapi dia dah jerit mommy hangguk kan aja. Layanlah anak awak dah menjerit. 



Kata dia lepas ni nak datang lagi. Takpa lepas ni mommy bawak awak pergi taman burung pulak ok.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…