Skip to main content

Product Review : Swissvita SkinLab Malaysia

Ok tengah ada mood nak update ni baik, buat siap-siap. Jadi takdalah bersawang sangat page ni nanti. Bulan lepas aku telah diberi satu set produk penjagaan wajah. Lengkap dengan facial foam, toner dan juga moisturiser. Jenama dari China yang dikenali dengan  Swissvita SkinLab Malaysia. Rezeki dapat mencuba brand jenama luar yang pasti hasilnya selepas 1 bulan pemakaian sangat memuaskan.


AIRY FOAM PURIFIES SKIN FROM DEEP WITHIN
NATURAL AND SAFE AC-11®
PRIMES SKIN FOR MOISTURE
SKIN FEELS FIRMER AND BRIGHTER
THREE BENEFITS IN ONE PACKAGE

Dan semestinya ia selamat untuk semua jenis kulit. 

Review :

I a dirumus secara lembut dan teliti sehingga mampu menyingkirkan segala kotoran pada kulit wajah tanpa meninggalkan kesan sampingan. Juga membersihkan lebihan minyak pada wajah serta mampu memudarkan parut dari kesan jerawat. Kemampuan dalam menganjalkan kulit wajah serta memperbaharui kulit baru dan sekatakan tona kulit. Mengekalkankelembapan wajah dalam hanya satu kali pemakaian.

Meningkatkan keupayaan penyerapan kulit, dengan berkesan memutihkan dan melembapkan, meningkatkan keanjalan kulit dan cahaya. Dapat mengurankan linkaran kedutan wajah dengan pengamalan yang tertib.

Pada pandangan aku setelah menggunakan product ini selama sebulan, ternyata ia sangat bagus. kebelakangan ini kulit wajah aku kerap mengalami ruam panas dan juga jerawat pasir. Mungkin disebabkan cuaca dan perubahan hormon disumbang pula dengan tekanan kerja dan aktiviti harian. dahulunya aku tidak pernah kisah tentang kulit wajah. Sememangnya aku pemilik kulit yang jarang sekali bermasalah. Sehinggalah timbulnya jerawat pasir yang melampau. Buat keputusan untuk mencuba produk dari Swissvita SkinLab ternyata ia tidak mengecewakan. Jerawat aku hilang serta kering dalam satu malam. Parut jerawat juga berkurangan. Baru aku tahu apa perasaan apa bila kulit wajah ditumbuhi jerawat yang tidak henti untuk timbul. Perasaan cuak dan gigih buat research cara untuk hilangkan jerawat dan juga parut. Nasib baik jumpa Swissvita SkinLab dan masalah kulit wajah aku dapat diselesaikan.

Bagi yang nak mencuba dan nak tahu lebih detail tentang produk Swissvita SkinLab boleh lah korang ke ;-


dan 

Lazada (untuk dapatkan harga promosi dan pasti menjimatkan.










Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…