Posts

Showing posts from January, 2017

Product Review : Swissvita SkinLab Malaysia

Image
Ok tengah ada mood nak update ni baik, buat siap-siap. Jadi takdalah bersawang sangat page ni nanti. Bulan lepas aku telah diberi satu set produk penjagaan wajah. Lengkap dengan facial foam, toner dan juga moisturiser. Jenama dari China yang dikenali dengan  Swissvita SkinLab Malaysia. Rezeki dapat mencuba brand jenama luar yang pasti hasilnya selepas 1 bulan pemakaian sangat memuaskan. AIRY FOAM PURIFIES SKIN FROM DEEP WITHIN NATURAL AND SAFE AC-11® PRIMES SKIN FOR MOISTURE SKIN FEELS FIRMER AND BRIGHTER THREE BENEFITS IN ONE PACKAGE Dan semestinya ia selamat untuk semua jenis kulit.  Review : I a dirumus secara lembut dan teliti sehingga mampu menyingkirkan segala kotoran pada kulit wajah tanpa meninggalkan kesan sampingan. Juga membersihkan lebihan minyak pada wajah serta mampu memudarkan parut dari kesan jerawat. Kemampuan dalam menganjalkan kulit wajah serta memperbaharui kulit baru dan sekatakan tona kulit. Mengekalkankelembapan wajah dalam hanya satu ka

Food Review : Crab Factory Petaling Jaya SS2 Bagi Pengemar Makanan Laut.

Image
Sekian lama blog ini sunyi tanpa sebarang posting terbaru. Maklumlah dah nama pun busy, aku terikat dengan banyak jadual yang mana terlalu padat jadual seharian. Untuk entry kali ni aku nak kongsikan tentang makanan laut yang kini menjadi trending. Dihidangkan secara terbuka beralaskan pelapik meja plastik. Makan beramai ramai dengan memakai bid,macam anak-anak kecil makan. Bila makan korang boleh makan secara bebas dan tak perlu control cun sana sini. Ini memang aku paling suka. Memang terbaik. Bagi peminat ketam dan makanan laut seperti yabbies, sotong besar dan juga ketam terutamanya. Korang boleh lah cuba singgah dan rasai sendiri suasana dan citarasa yang didatangkan oleh founder  T.Y.  Crab Factory menghidangkan masakan makanan laut ini di Crab Factory : Original Louisiana Boil di SS2 Petaling Jaya, Selangor. Di restoran Crab Factory SS2 ini ada menyediakan menu yang unik untuk ketam, udang, sotong, yabbies dan beberapa menu lain yang akan membuatkan korang teruja dengan restoran