Skip to main content

Akhirnya pendek selepas 3tahun dibela.



Selepas 3 tahun, dan akhirnya mommy akur untuk pontong rambut dia. Sorry sayang, mommy tahu yang mommy ada janji akan potong rambut awak bila dah start masuk sekolah rendah, apakan daya, masuk nursery sekarang pun, semua your friends confuse about your gender.




Yup obviously lah yang awak memang mommy punya babyboy, but still some of them tak boleh terima. Yer..yer mommy tahu anak bujang mommy ni cantik, ehh kacak.. hihi.. Syukur sebab Allah anugerahkan mommy anak yang sempurna dan kacak. Melting tengok awak, tenung lama-lama pun takpa. lagi-lagi selepas potong rambut. Kpop habis..


Dan rambut anak bujang mommy ni, mommy sendiri yang potong. Takda hantar kedai, sebab mommy tahu yang anak bujang ni akan buat hal, dan tukang gunting confirm kejar tak cukup tanah. Well Azriel kan. Pengalaman potong rambut dia takdalah susah manapun. Lagipun rambut dia lurus, halus dan senang diurus, cuma dia tak reti duduk diam. Tak habis-habis cakap "mommy ni cepatlah sikit, adik gatal lah, akit..akit amuk gigit" Sebab rambut dah potong so lebihan rambut tu melekat kat badan dia, gatal lah satu badan dia. Jenuh mommy gelak dalam hati. Sebab tengok gelagat dia yang kelakar, membebel macam daddy dia juga. tak reti stop. Dan akhirnya settled juga.




Please jangan chicky sangat boleh tak? mommy melting tau. Huhuhu.. Dia lah nyawa, dialah segalanya. Pembakar semangat dan segala kekuatan. Betul lah orang kata, anak ni penawar segala kedukaan dan penguat semangat dikala kita stress, letih dengan kerja seharian. Kalau penat-penat balik kerja, mengenangkan saat boss membebel dengan dateline kerja kena submit. Bila tengok anak semua jadi lancar. Syukur Alhamdulillah..


Ok sekarang semua dah nampak terang lagi nyata yang saya boy yer. Bab kulit cerah tu, maaf tak boleh tolong dan tak boleh di ubah, sebab saya memang kulit cerah camni dari lahir. Tunggu lah besar sikit kot mana tahu, bertukar sawo matang kan.



Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…