Posts

Showing posts from December, 2016

Review : Super volcanic pore clay mask by Innisfree

Image
Clay, an important medicinal and cosmetic tool, is becoming popular as a treatment for several skincare conditions Cleopatra loved them, so did Queen Nefertiti and it's no secret that a clay mask can be a great one of the best pick-me-ups for the skin. Considered an important medicinal and cosmetic tool, clay, is now becoming increasingly popular as a rediscovered treatment for several skincare conditions. The main function of a clay mask is to absorb the natural sebum and leave the skin dry and smooth. However, there are several other benefits of using a clay mask. By using clay masks on a regular basis, one can improve the circulation of the skin, remove dead skin cells, and give the skin an overall healthy glow. For me, this is my first try using a clay mask. Before this, just familiar with face sheet. So why not just give a try on this new way to treat your skin. Got this clay mask from Innisfree, since I bought a BB cushion and other stuff. So they offered a

Review : Eskinol Little Luxury Premium Set by VIVI LIN LONDON

Image
Founder dia dah lama aku kenal. Dari zaman bujang sampailah sekarang aku dah ada anak, dan founder ni pun. Tapi dulu dia tinggal Sri Kembangan dan kedai kat Sg Wang Plaza je. Sekarang dia dah kat London dan aku masih disini makan gaji. Boleh dikatakan kenal rapat juga. Orangnya sweet sangat, cantik, lemah lembut, kalau tengok founder ni tak macam muka orang Malaysia. Semua adik beradik dia macam orang Korea. Cantik,putih merah dan kurus kecil molek je. Ok berbalik pada tujuan asal entry ni. Sebenarnya sebelum ni aku adalah pengguna tetap untuk face balm cream ni. Yela bagusnya produk ni lepas apply cream balm secara nipis je, then apply foundation ataupun BB or CC cream, it will blend well dengan skin tone korang. Sebab tu aku suka. Bila habis guna, harus lah repeat order. Tapi kali ni aku try beli set dimana didalamnya terkandung : ELL Face Bright Soap  penggunaan siang dan malam hari. fungsi sebagai pembersih wajah dari segala kekotoran mencerah dan merawat kulit

Crocs Malaysia is offering Buy 1 FREE 1 Promotion for all models.

Image
Alhamdulilah mood menulis kembali rajin. Harap-harap kekal rajin sampai ke bila-bila lah. So kali ni cerita pasal sandal baru anak bujang kesayangan. Yela dah lama betul tak belikan sandal kat dia rasanya, dulu kalau tiap bulan adalah aku akan belikan, memandangkan masa yang tak izinkan plus aku sebok dengan persediaan periksa akhir tahu dengan appraisal lagi pahtu dengan schedule job luar yang aku kena commit. Tapi kan Azriel jangan lah ingat mommy lupa diri tak ingat anak mommy. Tengah buat apepun Azriel mesti yang pertama ok sayang. Kalau boleh segala yang terbaik hanya untuk anak mommy sorang ni. Crocs Malaysia is offering Buy 1 FREE 1 Promotion for all models. Hah! nampak tak penghasut hujung tahun, macam biasa bila hujung tahun akan adalah prpmosi dan macam-macam offer lagi. Crocs juga tidak ketinggalan. Memandangkan aku memang peminat tegar koleksi crocs, sudah semestinya aku takkan terlepas dengan tawaran yang dikatakan. Apa lagi bila offer dah kata beli satu PERCU

Review: BC Cream Foundation By DYDX COSMETIC

Image
Seperti biasa setelah sekian lama, harus lah sekali sekala datang polish blog yang dah bersawang ni. Lama sangat berehat dari menulis kan. Nak buat macam mana disebabkan masa yang terlalu terhad, dengan jadual kerja makan gaji aku, alhamdulillah rezeki bertambah sekarang dengan pay review dari merchant yang sudi collabrate dengan hasil kerja aku. Alhamdulillah syukur. Rezeki Aziel lah ni. Syukur mommy ada kamu yang sentiasa menjadi pembuka rezeki orang tua.  Kali ni aku akan kongsikan satu lagi produk kecantikkan yang datang dari korea. Seperti semua sedia maklum yang Korea adalah pusat kecantikkan dunia dan terbesar yang mampu mempengaruhi semua yang ingin menjadi cantik dengan menggunakan teknologi yang dihasilkan mereka. Ok ini Face mist green tea spray. Sangat bagus di spray pada wajah sebelum mengenakan BC Cream. Dapat mengekalkan kelembapan kulit dan selepas solekan. Mudah menyerap dalam kulit dan wajah menjadi segar dan sihat. Untuk kali ini juga, aku

INFO SHARING : "How to take care of your Watch"

Image
Know what? some of us might be had their own hobbies. Necessarily  I'm the one who loved to spend an (RM) just to have this kind of collection. No like other ordinary women who loved to spend more to handbags collection rather than outfit or accessories. Mine is too different.  People will keep asking me, even my parent, why should I spend for something that not too valuable. What?! seriously!!no value meh??!! Silap tu. It something can fill your empty desire. Me as a watch collector, not as much as I had just now, compared to others collector. Most probably the nos I had now are  kalau dah takda duit boleh lah gadai buat duit belanja. Hahah.. Mereka tanya lagi KENAPA JAM??kenapa bukan GOLD atau something yang more related to feminism items. Alamak!! Jam pun feminim juga ape? But my posting today is not about my koleksi jam-jam yang duk ada sekarang. Tapi more to share info "How to take care of your Watch" The Care of Ceramic Bracelet Ceramic

Let it be

Image