Skip to main content

REVIEW : GARNIER SKIN NATURALS MICELLAR CLEANSING WATER

Pernah tak bila korang hadapi situasi dimana, bila dah make up cantik-cantik dan mengenakan foundation yang setebal empat inci, siap fake lashes ditambah dengan deep dark black eyeliner pencil konon nak bagi mata nampak cantik dan smokey? Tapi bila bab mencuci make up tula yang kadang buat kita orang perempuan ni malas lah pulak nak make up beria, sebab malas nak cuci make up. Leceh, kalau cuci pun sekadar ala kadar, lepas tu, kesan solekkan tak sepenuhnya tanggal, buat lingkaran mata jadi lebam kehitaman macam baru lepas kena tumbuk. Hahahah.. Aku tak tipu, sebab aku hadapi masalah yang sama. Bila bab nak solat tak payah cakap lah. Kesan solekan tadi tak betul-betul hilang walau dah dibilas sabun muka. Stress bukan? So Garnier telah memperkenalkan salah satu produk terbaru iaitu Micellar Cleansing Water.  Fungsi Micellar Water ini adalah untuk mencuci makeup dan kotoran pada muka. Dengan satu sapuan, kulit akan bersih dari makeup dan kotoran, kulit akan menjadi lebih segar. Tak perlu bilas pun. 


BARU! All in one Micellar Cleansing Water pertama yang dapat membersihkan dan menanggalkan make up dengan sekali sapuan. Teksturnya ringan seperti air, yang diperkayakan dengan Micelles, yang dapat mengikat dan menanggalkan kotoran pada wajah, mata dan bibir seperti kuasa magnet. Cara penggunaan juga tidaklah sukar. Tidak perlu sapuan yang terlalu hingga mencederakan permukaan kulit wajah. Dengan fomulasi yang tidak melekit serta berminyak dan tanpa paraben yang merbahayakan kulit wajah ia sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.


Hanya memerlukan helaian kapas muka dan Garnier Micellar Cleansing Water. Tatacara penggunakan, basahakan kapas muka dengan Garnier Micellar Cleansing Water dan tekap pada wajah dalam kiraan 10 saat.. dan hasilnya.. taaraaaa,,,,,




Celak mata tanggal dengan sekelip mata dan bersih keseluruhan.


terasa lembapan dan ia lansung tidak melekit serta berminyak. Masih mengekalkan kadar lembapan kulit serta tidak perlu bilas.

Harga :RM14.50 saiz kecil
Harga :RM29.90 saiz besar
Outlet :Watson/Guardian dan farmasi berdaftar seluruh negara
Rating: 10 Bintang!!!

Ok aku belanja satu video untuk tontonan semua. Selamat menonton.




Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…