Skip to main content

Happy belated Birthday @juliana.jan @hairry721115 n Boss Salihin.

Jumaat lepas, Kami ada buat jamuan makan-makan atau dalam kata lain, luncheon dengan Unit Investment yang diketuai oleh En Azman (VP) Investment. Tujuan majlis makan makan ni adalah untuk meraikan majlis sambutan hari lahir CIO kami. Pn Juliana. Sebenarnya DOB die esoknya tapi kami dah set up advance celebration, kira kalah husband dia sebab kami yang buat dulu kejutan kat dia. Makan makan berlansung Restoran Asif kat Bukit bintang. Macam biasa CIO kitaorang memang sukakan cheese semestinya kat asif boleh dapat EXTRA cheese.

Kejutan ni juga dibantu oleh bidadari Investment Si Oni Hamizah dan Azu. Kerja keras kot nak buat semua ni, Nampak simple tapi effort yang diorang tunjukkan dan masa yang dia orang spend bagi memastikan majlis tersebut menjadi kejutan buat CIO. (Kami dapat tau yang CIO ni jenis yang boleh baca boleh hidu kalau orang plan nak buat surprise kat die.) So treat kali ni memang lebih berhati hati to ensure yang dia tak boleh tahu pun yang kami nak buat surprise kat die.
So Oni ke KLCC untuk collect cake yang kami tempeh kat Bisou Bake Shop. Kami berkumpul kat belakang Restoran Asif untuk pastikan bila Juliana Sampai kami boleh jerit “Surprise!!!”


Atas tu video yang aku compile dalam satu moment, siap background lagu bagai.











Dalam banyak-banyak hidangan ni aku terlupa ambil gambar nasi kambing. Hahaah... mungkin sebab aku tak makan kambing dan tak kesah kalau terlupa snap gambar pun. Yang sekarang depan mata pun dah mengiurkan.





 Kecerian birthday girl dan birthday boy. Ecehceh.. Boss aku en Salihin tu excited pulak, walhal our guest of honor is Juliana Jan. Hahaha... 


Lepas kekeyangan kami melayan Boomerang dan kesudahan acara penutup adalah dengan Selfie dengan semua birthday boy dan birthday girl. Aku pun confuse sape punya birthday sebenarya sebab semuanya beria makan dan beria bergambar. Excited, nak rase girang macam ni zaman kanak-kanak mampu lah. Sekarang dan berumur, bila sambut dengan kemeriahan yang sederhana tapi bersama rakan pejabat buat semua orang jadi ceria.


En Jijul dan En Abu memang "WIN" sebab makan bertambah tak ingat. Sedap sangat kot. Aku makan roti naan cheese 3 kerat dah muak rase nak bluekkk dah.. muak kott.


Borak-borak lagi dan sambung makan, dan borak sampai lebam akhirnya ..


wiefie satu kali. Failed lah mamat Asif ni, orang suruh dia snap gambar kami satu team, Bantai dia lebihkan space kearah aku. nampak tak macam mana bahu en Abu kena crop. Kejam tahu tak? En Azmzn cakap mamat Asif tu nampak lebihan ruang kat belah aku, sebab tu gambar jadi lebih ke arah aku. Sabar jela.



Betulkan posisi dan mintak mamat Asif sorang lagi yang ambilkan. See kan balance tu.. coii tangan tak bedung kot mamat yang pertama tu.


Ok Boss Fadzil ni, madang tutup mata bila bergambar. Aku pun tak paham samada mata dia yang kecik atau memang dia alah flash gambar. Hahahah..


skandal aka girlfriend merangkap cikgu investment aku. Boss kecik Oni.


Taadaa,.. with BirthdayGirl CIO paling sempoi semesta Juliana Jan


Reporting Boss dan juga Birthdayboy. En Salihin


Ok Boss hairry yang tak habis-habis nak selfie dengan aku. Bagus dia ni, macam abah-abah sikit.. hahah so nampak kematangan seorang bapa di situ bila mengajar tentang investment.


Ini Eizzar, dia pangkat Boss jugak, tapi antara yang paling sengal dan kelakar. Panggil nama je takda nak panggil Boss. Nampak je muka ala ala simchan, tapi garang woii.. Kau try buat silap, sekebun dia carut kau. hahah.. Tapi dia adalah yang sempoi dan senang bawak borak. budak hah Alah yewww..

Yang lain aku tak sempat nak masukkan gambar cukuplah sebagai catitan ringkas dalam blog ni. Lately busy sampai tak tak sedar seminggu berlalu macam tu saja. Apa-apa pun.. ucapan aku.. Macam dalam IG aku

Rasenya belom terlambat kot untuk katakan yang aku sayang dorang semua. Juge Happy belated Birthday @juliana.jan @hairry721115 n Boss Salihin. Semoga kamu diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki. Amiin.. Korang memang BEST!!

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…