Skip to main content

BLVD House a Holistic Dining Experience.










Nama venue pun dah kedengaran macam high end punya port. Semestinya bagi yang belum pernah kesini, akan teragak dan tak yakin nak masuk. BLVD House ni adalah tempat yang fancy casual dining restaurant yang bertempat bersebelahan menara Naza. Jika melihat kepada dekorasi pintu masuk dan hiasan dalaman restoran tersebut anda akan berasa berada disatu tempat yang ekslusif dan bertaraf tinggi. Jangan takut, kadang kala dekorasi yang dihasilkan adalah bagi memenuhi kehendak dan tema kepada menu yang dipersembahkan. Aku berkesempatan mencuba sendiri menu di BLVD House bersama sahabat kuat makan Oni.

Dikesempatan ini, menu yang menarik minat untuk kami cuba adalah ;



Sepatutnya masa dihidangkan ayam golek moden ni, kena layur guna api. Tapi kami difahamkan, kaedah yang digunakan untuk pembakaran adalah menggunakan cecair alkohol. Nasib aku dan Oni berhijab, so kami dapat concern dari waitress yang prihatin. Thank you awak. Service awak pun sangat bagus dan sangat friendly.


Bean-Can Roasted Free-Range Chicken (RM60++). Boleh makan untuk 4 orang. Sepatutnya ayam di dibakar live depan mata sebelum dihidang bersama grill bean gravy.


Yang pasti bagi pertama kali merasa menu ni, akan berasa tidak mengecewakan, sebab memang taste of this chicken sangat juicy dan marinate spice memang terasa hingga kedalam isi ayam. Kami bagi 4****. Kenapa tak bagi 5 sebab Oni cakap ayam tu saiz kecil sangat.But the taste is so good.!


Carbonara Fettucine (RM40). Boleh lah kalau nak makan share berdua, tak tipu memang sedap, source yang menonjol bila digandingkan dengan cendawan..perghhh sedapnya.. lepas satu suap , nak lagi dan lagi.


Mexicana Chic Sausage Pizza (RM35). Hidangan ni besar dan sesuai untuk 4 orang makan juga. Taste of pizza juga tidak mengecewakan sebab kerap pizza yang ranggup diselang dengan gigitan inti atas pizza menjadikan gabungan bahan diatasnya serasi bersama.



Dessert : Oozing Ovalmaltine Beignet (RM25). Boleh dikatakan donut moden yang ditaburi serbuk cinnamon yang ada inti chocolate dicicah dengan salt caramel ice cream. Setiap bite yang masuk mulut sangat menyamankan. (Makan tutup mata dan berangan macam tengah kemam gula gula kapas atas eyeonmalaysia) hahah... Sedap sangat aih.

Selesai sudah sesi makan-makan tiba masa berselfie,wiefie, photog mohtog.. di depan pintu masuk BLVD House sebagai kenangan. Kalau nak datang lagi nanti, mungkin untuk majlis yang istimewa lah. Agak agak dah tak tahu nak guna lebihan duit boleh lah datang makan kat sini hari-hari.




Oni ni yang aku suka tentang dia, adalah sangat sporting dan kaki selfie kalah aku. Mungkin disebabkan keserasian kimia antara kami, menjadikan segala aktiviti kami menjadi seronok. Thanks Oni.

Jom layan Youtube Channel aku bersama Oni merakamkan detik kami menikmati juadah.





Berminat untuk ketahui lebih lanjut



BLVD House,

NAZA Tower, Platinum Park,
No. 9, Persiaran KLCC,
50088 Kuala Lumpur, Malaysia,

Waze: “BLVD House”


Hours: Mon-Thu: 12:00 pm – 11:00 pm
Fri-Sat: 12:00 pm – 1:00 am
Sun: 12:00 pm – 11:00 pm

Contact: + 603-2630 9999

Comments

  1. Hurrrmmm bersebelahan NAZA Tower rupanya BLVD House ni..
    No wonder lah selalu nampak kaum kerabat Naza makan kat sini..
    Harus pergi satu hari nanti.. :-)

    ReplyDelete

Post a comment

Pinkygroupsaid

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…