Skip to main content

Berjubah untuk pertama kali

Pertama kali berjubah, selama hayat tak pernah. Gara-gara tengok trend sekarang, bila berjubah nampak sangat cantik. Orang lainlah bukan aku , maksudkan diri sendiri. kang akan ada yang judge aku, poyo or masuk bakul angkat sendiri. Tapi betul lah pengalaman pakai jubah untuk kali pertama tak boleh lupa. Mungkin bagi kebanyakkan yang dah biasa berjubah akan kata biasa je, takda feel lah. Tapi pada aku. Memang malu tutup muka, sebab rasa macam lain sangat. 


Tapi jujur cakap, selesa sangat, sejuk dan rasa outstanding kot. Jalan lah macam mana laju, tetap kau nampak sopan. gitu. Jubah ni mak yang pilih dan belikan. Aku suka dan nampak cantik masa fitting tu. Tapi bila pakai pergi office orang pandang semacam.. hahaha yale..yale kata dorang. Terus bercakap dalam hati, 1st and last pakai all black camni.

Ada sorang officemate aku, chinese girl siap sound, kenapa you pakai macam ni? takut i nampak macam hantu. OMG!!!aku sekali rasa scary..

cite banyak pun tak guna, meh lah layan gambar yang sempat aku mintak tolong dak Onie snap kan.


Nampak muslimah betul aku, mau taknya semua tahu lah the real me, tiba-tiba datang on Monday kerja berpakaian macam ni. Terbeliak juga mata dorang tengok aku, macam orang baru balik Umrah. kihkih..


Hanya mengenakan eccessories je, Sepatutnya aku kena pakai tusung tone lain baru ada nampak contra. Ini tak, mendatar selari je.


Dah memang kena plak si Onie ni mengidam makanan Arab, Layan lah menu Arab kat Ampang Park.





Comments

Post a comment

Pinkygroupsaid

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…