Posts

Showing posts from November, 2016

REVIEW : GARNIER SKIN NATURALS MICELLAR CLEANSING WATER

Image
Pernah tak bila korang hadapi situasi dimana, bila dah make up cantik-cantik dan mengenakan foundation yang setebal empat inci, siap fake lashes ditambah dengan deep dark black eyeliner pencil konon nak bagi mata nampak cantik dan smokey? Tapi bila bab mencuci make up tula yang kadang buat kita orang perempuan ni malas lah pulak nak make up beria, sebab malas nak cuci make up. Leceh, kalau cuci pun sekadar ala kadar, lepas tu, kesan solekkan tak sepenuhnya tanggal, buat lingkaran mata jadi lebam kehitaman macam baru lepas kena tumbuk. Hahahah.. Aku tak tipu, sebab aku hadapi masalah yang sama. Bila bab nak solat tak payah cakap lah. Kesan solekan tadi tak betul-betul hilang walau dah dibilas sabun muka. Stress bukan? So Garnier telah memperkenalkan salah satu produk terbaru iaitu  Micellar Cleansing Water.  Fungsi Micellar Water ini adalah untuk mencuci makeup dan kotoran pada muka. Dengan satu sapuan, kulit akan bersih dari makeup dan kotoran, kulit akan menjadi lebih segar. Tak per

Berjubah untuk pertama kali

Image
Pertama kali berjubah, selama hayat tak pernah. Gara-gara tengok trend sekarang, bila berjubah nampak sangat cantik. Orang lainlah bukan aku , maksudkan diri sendiri. kang akan ada yang judge aku, poyo or masuk bakul angkat sendiri. Tapi betul lah pengalaman pakai jubah untuk kali pertama tak boleh lupa. Mungkin bagi kebanyakkan yang dah biasa berjubah akan kata biasa je, takda feel lah. Tapi pada aku. Memang malu tutup muka, sebab rasa macam lain sangat.  Tapi jujur cakap, selesa sangat, sejuk dan rasa outstanding kot. Jalan lah macam mana laju, tetap kau nampak sopan. gitu. Jubah ni mak yang pilih dan belikan. Aku suka dan nampak cantik masa fitting tu. Tapi bila pakai pergi office orang pandang semacam.. hahaha yale..yale kata dorang. Terus bercakap dalam hati, 1st and last pakai all black camni. Ada sorang officemate aku, chinese girl siap sound, kenapa you pakai macam ni? takut i nampak macam hantu. OMG!!!aku sekali rasa scary.. cite banyak pun tak guna, meh lah layan gambar yang

Review : REVLON COLORSILK BEAUTIFUL COLOR

Image
Long lasting high defination color and shine. Bought this at price RM19.90 (offer); Guardian now Sale ya.. hurry up!!! BEFORE AFTER Review : Revlon ColorSilk with UV Defense gives you natural-looking, even colour from root to tip that stays beautiful between colourings. This gentle, ammonia-free formula and after-colour conditioner infused with nourishing silk proteins penetrate every strand, so your hair looks silkier, shinier and healthier than before you coloured. Ammonia-free With UV defence 100% grey coverage Made in USA The kit consists of these things: Nourishing Hair Colour Conditioner; Ammonia free colorant; Cream Colour Developer; Gloves; Instruction Manual. The packaging is frills free and minimalistic; you don't get designer applicators or fancy gloves; what you need is what you get.

Majlis Pelancaran Media Eksklusif bersama “TESCOM BEAUTY COLLAGEN HAIR DRYER”

Image
Pada hari Khamis bersamaan 27 Oktober telah berlansung satu majlis yang meriah dihadiri oleh para tetamu kehormat dan ditambah seri dengan kehadiran pihak media serta blogger. Tujuan majlis ini di adakan adalah untuk melancarkan satu produk keluaran terbaru dari TESCOM. Bersama Mr. Yoshisuki Nakamura TESCOM adalah jenama dari Jepun yang tidak asing lagi dalam keunikan dalam setiap ciptaan produknya. Kali ini TESCOM sekali lagi memperkenalkan “TESCOM BEAUTY COLLAGEN HAIR DRYER”- pengering rambut pertama dunia dengan kolagen kecantikan . TESCOM, adalah jenama pengering rambut No.1 di Jepun, mencipta pelbagai produk penjagaan rambut kualiti tinggi termasuk pengering rambut, “curlers”, dan pelbagai produk lain lagi. Acara dimulai dengan ucapan pendahuluan dari Mr. Yoshisuki Nakamura merupakan General Manager of Oversea Department. Mr. Yoshisuki telah menceritakan tentang sejarah TESCOM dan ciptaan yang telah Berjaya dicapai sehingga mencipta nama di seluruh dunia me