Skip to main content

Tips on Picking Bridesmaids Dresses



You have stumbled upon this post and it’s quite out of the blue to talk about bridesmaid’s dresses but we have all either owned one or is on the way to look for one. So what’s the deal with bridesmaid dresses? Gone were the days where bridesmaids look like women forced to wear get ups they’re uncomfortable with. Brides these days tend to be more open and receptive of what their besties will be wearing alongside them on the wedding day. If you’re helping your bride-to-be best friend in picking out what you and the other bridesmaids will wear, enjoy these top 3 tips!

1.Consider the bride’s preference 




Many girls dream about their wedding day from the moment they hear their first fairy tale. Each bride creates a mental image of celebrating that magical day with her prince charming in front of all of her beloved friends and family sparkled from head to toe. For one day only, she will be transformed into Cinderella. As part of her entourage, feel free to offer constructive criticism - if asked - on dress design and do not complement her body type, but refrain from offering unwelcome remarks on dress styles based on differences in fashion preference. It's the bride's day, and if she loves her dress and feels beautiful wearing it, just be happy for her and enjoy the celebration. Yes, it is STILL her wedding after all. Listen to her colour and theme preference and work with it! Bridesmaids come in all shapes and sizes so not one dress cutting fits all. With this info, ask your bride to be bestie if she’s okay with having different dress styles for each bridesmaid. If she insists on ONE style, listen to her and find a common ground (you can always alter the fit later). Remember, your aim is to complement the bride, not outshine her on her big day!

2. Begin with early browsing


Start off by doing some research. Planning as early as possible, where you can browse of gowns. Bookmark your favourites and share them with your friends. You’ll never know if you’re going to need an alteration or if the bride suddenly decides to change her mind about colour, styles or themes. Talk nicely to your bride to be bestie and ask that she let you pick out what the bridesmaids will be comfortable in from the get go. If you’re flipping through magazines or browsing online, tear out pages or save images to your inspiration board to help zero in on the colours and styles you like best. Explore both online and in store boutiques for better versatility. Buying bridesmaids dresses online will almost always require more time so start looking as early as possible. Don’t forget to include the bride in ALL the results you find.

3. Prepare to give in


Always remember that you’re trying to make your bride to be bestie the happiest on her wedding day. There’s no use in arguing or dragging the time out just because you don’t agree that a sweetheart neckline isn’t flattering on you. There is always a mistake with the arrangement, a complicated engagement or a surprise guest who attempts to make a toast. No wedding is perfect! Therefore, it’s every bride’s mission to perfect her wedding as best as she can. Telling her to relax increases her stress level and belittles her feelings. She’s a bride and it’s her wedding day. Just be supportive and make any attempt to decrease any problematic issues that arise It’s just one day in a dress, for your bestie. What’s a bad neckline going to do? It’s not worth jeopardizing your friendship over. It’s impossible to make everyone happy but do your best to make your friend smile the brightest on her wedding day!

Girls, keep in mind that there’s a reason why she picked you as a bridesmaid. Do your part and find the best possible dress for everyone - always be considerate and don’t think about yourself more than the bride. You’re all set.




Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…