Skip to main content

Selepas 10 tahun baru kami bersua muka.



Sebenarnya dah kenal lame gila Momoy ni. Masa tu aku masih anak dara, dan masih belum berpunya, omg!!! Dekat 10 tahun kot kenal dia. Kenal melalui media social platform. Senang paham Kenalan alam cyber gitu. Kenal alam cyber hamper 10 tahun dan kami tak pernah jumpa 1to1,f2f lagi sebelum ni. Tapi berhubung sehingga kini. Yang mana sekarang status aku ibu kepada satu anak dan Alhamdulillah kami tetap dan masih lagi berhubung.
Kenal dia melalui blog je. Suka stalk dan share tips kat blog dia. Dia ni jenis yang suka kawaii stuff, dan peminat fanatic kepada PINK. Ok sep kita gang!! Hihi. Sebab blog dia cute dalam masa yang sama apa yang dia shared dalam blog page dia banyak membantu aku terutama sekali product review, services, make up tips, beauty tips. Nampak semua yang girly stuff je yang dalam page veliau. Dan dia sangat cute.

Muda lagi orangnya, memula aku mati-mati ingat dia berbangsa cina. Upanya alamak orang melayu kita lah. Kalau tengok pada tuan badan, korang mesti tak sangka yang Momoy ni berkejaya kental kalah abang sado. Sebab dia ni kena offshore tau. Makna kata hadap laut lah berbulan dan darat bila perlu. Dah macam mermaid plak. Dalam banyak-banyak hal, paling penting dia tak lupa aku, dan masih berhubung sehingga kini.

Perkenalan jarak jauh yang mana kitaorang tak penah sekali pun jumpa in real world. Tapi die punya akrab macam satu skolah, kenal dari tadika. Itulah kalau dah jodoh bak kata pepatah “ikan dilaut asam didarat dalam periuk pun bole jumpa” (eh macam lagu plak). Macam tula situasinya antara aku dengan Momoy ni. Selepas 10 tahun dengan Izin Allah kami dipertemukan dengan tanpa sengaja. Jumaat 30/09/2016 1.30ptg; venue Ampang Park. Tengah aku leka melilau tengok barang-barang kot ada yang tercuit hati untuk dibelek, ternampak satu awek kpop duk tenung lame, tajam2 usha macam acah-acah kenal. Dalam hati aku masa tu dah terdetik, “eh macam kenal lak minah ni”. Memang tak salah tekaan aku. Menjerit sesame kami, poluk2 lago pipi kiri kanan. Excited kau!! Apa lagi kami tak tau nak start dari mana, bercakap ikut ape terkrluar dari mulut. Mak aih putihnya kau dik. Makan awan ape, gebu macam jopun. So kami selfie sampai lebam dan aku macam biasa upload IG(hahah) excited kot. 10 tahun kenal baru 1st time jumpa. Kagum kejap sebab the bridge yang memisahkan kitaorang selama ni masih kukuh sampai sekarang walau hanya kenal melalui alam cyber.
Thank much Momoy!!! sebab masih berhubung dan berkawan baik dengan comel. Walau kita berjauhan dan berhubung dalam jarak yang jauh.. alam cyber lagi. Tapi Momoy masih jaga dan ingat comel. Kena set 1 day out untuk spend masa dating gather2 sampai lebam satu hari nt ok? Harap kita masih berhubung kini dan selamanya.

Much love from Azriel’s mommy Muahhh .. xoxo

Comments

  1. oh my dear comel. hehehe... alamk puji lelebih ni. malu lah kite. haha...
    btw, miss u dear =)

    oh. tang bab umo tu, ekceli momoy lagi tua. huhu...eh. momoy pun baru jer publish entry ni pasal ni juga
    patut kita gambar banyak lagi.

    ReplyDelete
  2. @Princess Momoy- Hah betul ke momoy lagi tua. Siyes xleh trima, kenapa momoy nampak jauh muda emaja dari comel. omaigad.. nak tips please...

    bab kua tu haruslah, lame dah kawan n kenal.. xsngka tuhan pertemukan kita, akirnya bole jumpa dalam dunia nyata..gitewww dah macam drama sgt kan.

    ooo ok soon otw to momoy's page ok.

    ReplyDelete

Post a comment

Pinkygroupsaid

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…