Skip to main content

Aqiqah Megat Farzan Arman.


Last week punya aktiviti. Attend Aqiqah Mr Bambam Megat Farzan Arman, putera sulong Kak Adrena. Alhamdulillah setelah sekian lame menanti, pemberian Allah yang terindah untuk pasangan sumi isteri ni. Tahniah Kak. Anak akak sangat charming, bambam tahap nak gomol-gomol taknak je. Sebab geram.. hihi.. Kak Adrena ni satu office dengan aku. Dulu masa aku memula masuk Cradle, as a ES dial ah yang banyak train aku, cara bercakap, vocab, grammatical, email respond dan handle schedule timetable yang dah ada prior setting. Kira start from 0 sampai skang Alhamdulillah aku dah bertukar department pun. Dan syukur kami masih berhubung.


Tengok tu,,cheeky tau si bambam ni.. comey sgt ni..geramm... 


Macam biasa any occasions yang aku attend akan aku bawak bersama kekasih pengarang jantung ni. Dial ah cinta mati aku sampai syurga. Nak kemana dial ah peneman setia dan pendengar bebelan dan dan.. leteran aku. Hihi sorry saying mommy memang suka kalau bebel kat awak yer. Sebab awak sentiasa mendengar dan acah-acah paham.. itu yang seronok tu.


cantiknya pelamin...macam perantin tau... sweet sangat ni (tahap potong kaki)


Ok biskut ni azriel punya suka sebab bentuk rompers, tak abis-abis cakap ..mommy nak aju.. macam biasa biskut ni die yang balun.


Majlis start jam 12tghari sampai 4 petang tapi extend sampai petang sebab mostly budak office datang jam tu… lewat-lewat sikit lah baru sedap nak lepak dan makan. Kira takdalah aku join marhaban ke berendoi ke sume. Sebab aku tahu kalau lelama sangat, anak bujang aku ni mula lah keje nak bertukar je. Hilang kesopanan dan kesusilaan aku kang. Menu majlis super awesome. Bagi pengemar kambing goleh.. yes ada…. Tapi aku takla nak makan kambing tu.. Pahtu yang best lagi ada macam-macam kuih dan paling penting bebudak suka terutama anak bujang iaitu aiskrem…
So malas nak citer banyak biar gambar menceritakan segala.


Boyfriend dunia akhirat ni. bersama gadget takkan terpisah.








Mommy pun nak posing-posing sebelum  juge






Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…