Skip to main content

The Bursa Bull Charge "The Marketplace Runs For Others" good start well achievement.

Pencapaian terbaik setakat bulan dan tahun ni selepas kurang dari setahun aku menjalani pembedahan lutut ACL Surgery . Akhirnya lutut aku beroperasi dengan baik dan alhamdulillah sikit pun takda rasa sakit atau sebarang masalah setakat ni. Alhamdulillah. Terima kasih doktor!!!!


Pencapaian yang aku maksudkan adalah menyertai larian sejauh 2.5km lari berganti (5KM). Tu pun sebab CFO dah pilih dari list yang register sebelum ni. Layankan saja.. First time ni nak join lari-lari ni. Bukan niat nak berlumba setakat lari lenggang kankung di tepian polis trafik oklah. Kata organiser janji habiskan router 2.5kmx2trip tu kitaorang dah layak dapat medal. Untuk hadiah yang lain tu memang takda lah nak aimed. Bukan nak menang pun. Orang kata sambil beriadah sambil networking dan sambil sihat dan macam-macam sambil lagi lah.

So larian ni diajur oleh Bursa Malaysia. Last year diorang dah buat, so this year aku ada kesempatan join. Pertama kali join dan itu adalah pengalaman termanis aku dapat. OMG manis lah sangat. Muka semput dan exhausted kot. Tapi buat-buat senyum kerang sebab ramai media yang duk snap gambar. Kira senyum dalam terdesak. Tapi pengalaman terindah. Yela kalau ikutkan last aku join sukan lari-lari ni masa tingkatan 2 kot. Rentas desa dari Sekolah Men Tmn Saraya Ampang sampailah keliling di ikuti taman mega putra dan tman tasik. tah apa taman lagilah.. hahahha,,

So bagi aku ini adalah permulaan yang sangat bagus dan aku suka serta bersyukur sebab Allah masih bagi peluang bergerak dan aku tidak merasa sebarang kecederaan selepas menjalani operation. Sekali lagi thank you tuan Doktor. Malas nak karang banyak cukup lah sekadar gambar menceritakan segala detik kejadian masa tu.




Gambar 1st ni masa mula-mula sampai. Kira muka semngat dan happy lah sangat masa ni.. Die punya crowd pack giler... lemas aku, dengan music dan macam-macam gelagak pasukan, masing-masing dengan team cheer masing-masing.


Razak, Am, Hisyam dan aku satu-satunya wakil pompuan yang xbrapa nak pompuan ni.


selagi sempat selfie wiefie sungguh-sungguh kami time tu


Yang penting partner lari aku si Hisyam ni memang kaki selfie, kalah aku,mane die park mesti die akan took his photo kat mana je die berdiri, dan aku mampu tumpang sekaki.




Berbaloi penat lelah kami, finally.. the medal in our hand.. Bravo to us!!!!


Biarlah no yang keberapa puluh or ratus yang penting kami berjaya tamatkan larian kami. 5km tu. Tak semua mampu habiskan tau, sebab during the run literally ramai yang pancit, cramped dan tersadai tepi jalan tau. Kesian aku tengok. But we all manage to finished our routers. lucky we all.. 


My 1st achievement ever "run medal" kalau lah boleh jual, mau gak jual, berat kot medal ni. 


Posing bajet-bajet macho sebelum start lari ni. Kat LRT Ampang Park. (aku duk ngase mesti mamat yang duk lalu lalang dan kakak-kakak kat situ cakap aku poyo) hahahah lantak lah nilah kenangan aku. ada aku kesahkan korang.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…