Skip to main content

Terima kasih bestie ColourPOP became addited


Hujung minggu lepas aku keluar lepak dengan buddy lepak hujung minggu aku iaitu Arlya. Yezza semestinya dia jela yang selalunya ada masa lapang bila aku ajak temankan hujung minggu. So kitaorang just lepak kat IOI Mall Putrajaya je. Alhamdulillah makin senang sekarang sejak Azriel dah besar kalau keluar lepak dah tak susah nak uruskan si hero ni. Paling tak pun dia akan membuta sepanjang hari dalam stroller. So mommy boleh pusing dan cuci mata.


Selfie is a must kan?. bila berjumpa.

Dan arlya ada bagi aku lipstick dari jenama ColourPOP ni. Tak pernah lagi aku guna brand ni. Dah lama duk tengok orang duk buat tutorial dan review pasal lips produk ni. Yang arlya bagi kat aku 2 jenis lips produk. 1 jenis matte dan satu lagi jenis matte stick 


Lippie Stix ni. aku dapat warna code Poppin matte X. Cantik warnanya. pertama kali apply. Sorry lah gambar tak berapa cantik, review aku untuk lippin Stix ni. tekstur dia creamy dan matte. Yang bagusnya, warnanya kekal dan sapuanya ternyata sangat lancar pada permukaan bibir. Yang tak bestnya kalau kulit bibir yang sedia kering disarankan untuk apply dulu pelembab bibir ataupun vaseline baru apply lippie stix ni. takut nanti kulit merekah. keseluruhan aku suka sebab warna dan ketahanan warnanya kekal seharian walau selepas makan atau minum.



yang jenis kedua ni plak adalah Ultra Matte Lip




colour code Donut


Colour Code Bubble

Review - tekstur berbentuk cecair dengan sapuan lancar pada bibir, cuma sayang skali tekstur pada bibir lame kelamaan akan menjadi kering, akan bermasalah bagi mereka yang memiliki kulit bibir yang kering, Macam aku katakan pada post lippie stix, sama juga sebelum nak apply ultra matte liquid ni, disarankan apply lah dulu vaseline atau lipbalm yer untuk elakkan bibir merekah. Tapi bab ketahanan warna memang super dan koleksi warna untuk ultra matte lips ni juga semuanya cantik-cantik. Pada aku, tak serik untuk tambah koleksi make up dari jenama ni. Disebabkan ketahanan dan koleksi warna yang menjadi trending masa kini. 

Untuk korang yang berminat atau ingin tahu lebih lanjut tentang ColourPOP ni silalah klik ke sini https://colourpop.com/ aku yakin korang mesti terpegun dengan koleksi warna yang dikeluarkan colourpop.


Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…