Skip to main content

Review:Kelebihan VASELINE® HEALTHY WHITE INSTA FAIR


Adakah korang cukup mengenali keadaan sebenar kulit korang? bagaimana pula dengan persekitaran dan cuaca semasa korang menjalankan aktiviti seharian? adakah korang macam aku yang seharian suntuk berada dalam bilik ber aircond dan akan tiba-tiba berpanas bila keluar mencari destinasi lunch atau out side meeting. Atau korang seorang yang malas nak sapu sebarang pelindung untuk penjagaan kulit seharain?. Jangan macam tu, kalau tak jaga dari sekarang lama kelamaan kulit akan hilang daya kelembapan dan akan kelihatan kusam dan tidak sihat. Betul ada yang akan cakap "cukuplah sekadar minum banyak air putih dan amalkan supplement yang bersesuaian untuk kulit". Tapi itu belum menjamin yang kulit korang akan sentiasa terlindung dari faktor sinar matahari serta UV nya yang tinggi. atau terhindar dari kulit kering akibat berada dalam penghawa dingin sepanjang hari. Banyak produk yang aku telah guna bagi menjaga semaksimum mungkin supaya kulit aku kelihatan tidak kusam dan sihat, tapi kenayakkanya tidak bertahan lama. Pertama kali menggunakan produk dari Vaseline adalah "petroleum jelly". Dari situ mula aku mencari sedikit info tentang Vaseline dan aku dapat tahu ia memberikan banyak kebaikkan kepada pemakai jika rajin mengamalkannya. From top to toe ia menjaminkan pemakai akan berpuas hati dengan hasilnya.


Aku pemilik kuring kering yang melampau. Ini disebabkan keadaan aku bekerja dalam bilik penghawa dingin seharain yang menjadikan kulit aku merekah dah kering. Tapi sejak mengamalkan Vaseline aku tidak perlu menghadap kulit kusam dan bersisik lagi. Vaseline banyak membantu menjaga dan memastikan kulit aku terlindung dari sinar UV termasuklah penghawa dingin. Kulit kembalit sihat lembab dan aku suka akan perubahan baik pada kulit ni.



Kelebihan VASELINE® HEALTHY WHITE INSTA FAIR

Image result for vaseline instant fair review blogspot
  • Menjadikan kulit sentiasa dalam keadaan lembab dan sihat kerana Vaseline ini diperkayakan dengan titisan micro jelly bagi memulihkan kulit yang rosak dan kemerahan.
  • Tidak merengsakan kulit
  • teksturnya tidak melekit dan meresap dengan pantas ke dalam kulit,
  • Kulit akan 4x lebih cerah dan terus bertambah cerah (jika menga,alkannya dengan teratur)
  • Ada micro reflectors yang mampu menjadikan kulit cerah sepanjang hari walau dengan hanya sekali sapuan.
  • Ada bau wangi yang segar macam baru lepas mandi.



Aku amalkan pemakaian setiap pagi selepas mandi dan sebelum tido terutama pada tapak kaki lutut siku dan kaki. Sebab parts ni yang paling senang bermasalah. (sekarang tak lagi dengan vaseline). baaikan si tangan dompok kecik tu. Azriel pun akan join aku sapu losyen kalau die nampak aku dengan botol losyen ni.



Boleh didapati di semua farmasi terpilih berhampiran korang dan ada 3 size yang mana korang boleh pikir untuk beli as tryer dulu. Bila bagus belilah yang besar. Kat Watson dan Guardian pun ada.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…