Skip to main content

Indonesia Corner Fast Food Johor.

Jika korang ke Johor, korang wajib singgah sini. Antara pitstop yang wajib dikunjungi untuk menajmu selera terutama sekali waktu makan tengah hari. Pertama kali aku ke Johor atas urusan kerja. Seharian hadap back to back meeting dan site visit, akhirnya kami diperkenalkan dengan Indonesia Corner Fast Food Tampoi. 


Ruang entrance yang nampak exclusive terfikir juga, nak spend untuk makan tengah hari di restoran yang kelihatan cozy ni. Dalam kepala mesti budget harga mesti tahap bayar guna kredit card ni.


Suasana dalam restoran sedikit kelam kabut dan riuh memandangkan waktu aku pergi time tu, waktu lunch. orang ramai dan kelihatan staff semua busy hantar pesanan ke setiap meja pelanggan. Di iringi muzik bagai terasa di bali.



Klasik rekaan serta dekorasi dalam restoran ni. Bangan lama dan antik serta gambar kenangan para celebriti yang datang kesini dipamerkan sebagai tanda kenangan.


Mula order mengikut kehendak tekak.



kailan ikan masin RM8.50


Golden Crispy RM5 (yang ni aku pilih dan memang tak menyesal sedap sangat oiiii)


Ikan terbang RM18


Ayam belado hijau RM17


Jimbaran kari prawn RM27 (kari dia tak rasa macam kebiasaan kari yang aku biasa makan, yang pasti memang sedap)

Image result for cumi cumi goreng garing indonesia corner fast food

Cumi cumi goreng RM15

Total aku makan untuk 5orang semuanya RM125 termasuk air dan nasi tambah, Can you imagine? bapak murah.. dahla sedap.. dan setiap hidangan adalah sangat banyak dan sedap tak menyesal datang sini. Next site visit kena datang lagi. Yang pasti golden crispy aku nak beli dan tapau bawak balik hihi

Bagi yang berminat untuk tahu lebih lanjut boleh layari laman website rasmi mereka, kerana mereka juga ada menyediakan perkhidmatan catering Indonesia Corner Fast food 

Alamat Restoran Address
No. 1,Jalan Bayu 2, Taman Perindustrian Tampoi Jaya, 81200 Johor Bahru. Johor.
(07) 232 8366 HP012 735-0075


Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…