Posts

Showing posts from August, 2016

Unboxing Parcel dari Althea

Image
Setiap 1 produk ni aku akn review in my next post ya. See ya

Farewell untuk Dak Izzudin

Image
Makan-makan di MinMax Restaurant, PNB Darby Park kali ni, dipayung sepenuhnya oleh Tuan Hafizi. Hihihi.. makan sampai lebam. Masing-masing nafsu naga. Jiwa macam membela. Makan tak hingat, Nampak je badan kecik, tapi bila bab makan semua taknak kalah. Bagi aku macam biasalah, selera tak berapa nak ada lah lately ni, factor cuaca ditambah dengan keadaan tekak aku ni macam ilang deria rasa plak. Nak aku bagitahu setiap nama menu ni?tak payah Tanya sebab aku memang 100% lupa dan tak tau pun. Semua menu pilihan ni bebudak ni je yang memandai pilih, aku ngan Adda tolong ngap je. Pahtu masing-masing mula lah bersilat bila nak suap makanan kena capai pakai chopstick. Masing-masing ketawakan sesame sendiri, sebab macam-macam style sepit Buddha dorang buat. Lantak lah sudahnya buat macam Tuan Hafizi cucuk saja makanan tu, janji sangkut dan selamat masuk mulut. Hahahah… Untuk Din, Semoga diluar nanti akan terbuka luas pintu rezeki dan dimu

Review:Kelebihan VASELINE® HEALTHY WHITE INSTA FAIR

Image
Adakah korang cukup mengenali keadaan sebenar kulit korang? bagaimana pula dengan persekitaran dan cuaca semasa korang menjalankan aktiviti seharian? adakah korang macam aku yang seharian suntuk berada dalam bilik ber aircond dan akan tiba-tiba berpanas bila keluar mencari destinasi lunch atau out side meeting. Atau korang seorang yang malas nak sapu sebarang pelindung untuk penjagaan kulit seharain?. Jangan macam tu, kalau tak jaga dari sekarang lama kelamaan kulit akan hilang daya kelembapan dan akan kelihatan kusam dan tidak sihat. Betul ada yang akan cakap "cukuplah sekadar minum banyak air putih dan amalkan supplement yang bersesuaian untuk kulit". Tapi itu belum menjamin yang kulit korang akan sentiasa terlindung dari faktor sinar matahari serta UV nya yang tinggi. atau terhindar dari kulit kering akibat berada dalam penghawa dingin sepanjang hari. Banyak produk yang aku telah guna bagi menjaga semaksimum mungkin supaya kulit aku kelihatan tidak kusam dan sihat, tapi

Indonesia Corner Fast Food Johor.

Image
Jika korang ke Johor, korang wajib singgah sini. Antara pitstop yang wajib dikunjungi untuk menajmu selera terutama sekali waktu makan tengah hari. Pertama kali aku ke Johor atas urusan kerja. Seharian hadap back to back meeting dan site visit, akhirnya kami diperkenalkan dengan Indonesia Corner Fast Food Tampoi.  Ruang entrance yang nampak exclusive terfikir juga, nak spend untuk makan tengah hari di restoran yang kelihatan cozy ni. Dalam kepala mesti budget harga mesti tahap bayar guna kredit card ni. Suasana dalam restoran sedikit kelam kabut dan riuh memandangkan waktu aku pergi time tu, waktu lunch. orang ramai dan kelihatan staff semua busy hantar pesanan ke setiap meja pelanggan. Di iringi muzik bagai terasa di bali. Klasik rekaan serta dekorasi dalam restoran ni. Bangan lama dan antik serta gambar kenangan para celebriti yang datang kesini dipamerkan sebagai tanda kenangan. Mula order mengikut kehendak tekak. kailan ikan masin RM8.50 Golden Crispy RM5 (yang ni aku pilih dan mem

Pengalaman pertama shopping groceries dengan Hero (Zairiel)

Image
Assalamualaikum... hi.. nak start ngan mood yang ceria memandangkan aku dah merdeka dengan paper exam yang boleh bikin pecah kelapa. Yeahhhhh..Result?? tak nak pikir tunggu kua dulu lah. So entry kali ni nak cerita tentang Hero aku Azriel yang sekarang tengah diajar untuk kurangkan berstroller. Seperti sedia maklum Azriel banyak menghabiskan masa dalam stroller bila kami keluar ke mall atau attend wedding. Mungkin dia dah biasa dan selesa di dalam stroller. So Memandangkan aku bercuti tempoh hai dan niat nak beli barang dapur top up ape yang dah abis, terutama benda wajib yang kena ada kat umah untuk si Hero ni adalah Yakult, Calsium, Nugget, sausage, Fries dan last skali biskut Tiger atau mamme. Ini adalah makanan yang dia suka makan bila duduk lepak tengok kartun atau layan Phone. Yer ada jer yang bising sebab makanan yang aku amalkan anak makan tak sihat, alhamdulillah aku ada amalkan vitamin dari CALIPH dan juga vitamin dari Cham untuk makanan tambahan Azriel. Sebabkan lah Yakutl

Review : Maybelline Color Sensational Lip Flush Bitten Lip #RD02 & #RD01

Image
I'm getting crazy with lipstick just now.2016 adalah tahun yang mana paling banyak aku dapat dan aku beli koleksi lipstick. Start dari lip balm sampailah ke jenis matte dan macam-macam texture lagi. Layankan saja minat orang pompuan macam aku ni, menjadikan make up sebagai hobi dan minat sejak azali. Paling best aku ada best buddy yang memang suka make up iaitu Arlya, Danii, dan Rai yang menjadi kawan lepak bila masuk topik "MAKEUP". Ok berbalik kepada entry post asal. Ingredient POLYBUTENE, OCTYLDODECANOL, PETROLATUM, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, COCOS NUCIFERA OIL / COCONUT OIL, POLYETHYLENE, SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE, CERA MICROCRISTALLINA / MICROCRYSTALLINE WAX, POLYGLYCERYL-3 BEESWAX, ALUMINA, TOCOPHERYL ACETATE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PARFUM / FRAGRANCE, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, [+/- MAY CONTAIN CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, CI 45410 / RED 28 LAKE, CI 15985 / YELLOW 6 LAKE, CI 45380 / RED 22 LAKE, CI 77491, CI

Cara Pemakaian BEDAK yang betul supaya sapuan menjadi rata dan tahan lama.

Image
Dah sekian lama aku jarang sangagt nak update pasal tips kecantikkan mengikut cara sendiri. Disebabkan waktu yang terhad dan sumbangan task kerja yang memang tak boeh nak tolak menjadikan aku seorang yang ..adoiyaiii malas sangat nak update. Tapi sejak kebelakangan ini. Ramai yang bertanya aku tentang cara aku menjaga kulit wajah. Tak semua orang bernasib baik untuk memiliki kulit wajah tanpa perlu dijaga. Walaupun aku bersyukur dating dari ahli keluarga yang mana sejak dari orang tua aku sampai lah adik beradik kami memang takda jerawat. Kira jerawat jarang nak menempel melainkan kes-kes masalah wanita. Dan untuk aku yang seharian di hari kerja. Pemakaian make up pada muka boleh dikatakan melebihan 8jam sehari. Tapi bagaimana aku kekalkan kulit wajah supaya ia tidak merosakkan kulit, malah ia membantu lag dalam menjaga mutu kelembapan kulit. Kebanyakkan dari kita kaum wanita terutama sekali sanggup invest untuk produk make up selain dari kasut dan juga handbags. Aku tak

Majlis sua kenal makan-makan dan main Azriel di MyKids Campus.

Image
Yer sempat lagi update satu lai entry untuk share part of Azriel punya aktiviti. Yela lama sangat takda update pasal dia. Kat sini sedikit sharing session on Azriel punya aktiviti gathering pertama veliau. Ok where to start... hurm jap pikir jap... Ok last weekend, Taska Azriel ada buat jamuan makan-makan or else kebanyakkan orang panggil open day. Sesi networking within teachers and parents. Yela untuk aku ini pertama kali lah involved selama ni aku hanya hantar azriel kat baby sitter umah je. Bila dah start biasakan dia kat school kenalah kita golongan mak-mak ni join. Nak gak lah tau sape pengasas, sape yang in charge, sape yang bertugas, kira semua lah nak tau..mak pak kawan paling rapat ngan azriel.  Azriel's favorite teacher adalah teacher Azlin dan teacher Nurul..Dua orang ni yang antara akan sambut dan hantar azriel bila aku hantar dan amik azriel kat Taska. Yang bagusnya Azriel suka gila pegi School. Sampai mommy tak sempat nak bersiap die dah paksa-paksa antar school. Wa