Review : Matte Junkie Lip Cream




Kelebihan.

  • Sangat pigmentated. Dengan sekali sapuan warna matte junkie menyerlah dan cantik sekata pada lapisan kulit bibir.

  • Kissproof!!Yezza sangat-sangat bagus dari segi ketahanan tekstur. try apply pahtu kiss kat tangan, lihat resultnya. Warna matte junkie ni, kekal dan tak melekat pada tangan.

  • Tahan lama. Bagi aku satu kelebihan dia adalah ketahanan matte junky ni sangat lah bagus. Susah nak tanggal lah, macam fungsi lip tint. Tapi kalau sepanjang masa korang duk makan or minum sikit-sikit akan pudar lah warna asal. haruslah apply/top up lagi matte junky tu yer.

  • Cepat kering. Berbeza dengan matte lipstip yang aku basa guna dari NYX brand. Matte junkie dari Silkygirl ni tekstur die halus, sapuan sekata, tak perlu tunggu lama untuk kering dan paling penting tak mengeringkan bibir walaupun dia matte.Ada je yang cakap bibir mudah kering, tapi bagi aku matte junkie silkygirl ni lagi better la kot. Nama pun matte kan..

  • Last but not least murah sangat dan mampu dimiliki. Dahlah murah, kualiti setanding others brand yang top pop po. pigmentation yang bagus. Nak apa lagi?? So kena beli yer...
Lain-lain kebaikkan...
  • Lightweight

  • Fragrance-free- takda bau atau rase yer

  • Carmine-free

  • Paraben-free

  • Not tested on animals




Sebelum dan selepas apply matte junkie from Silkygirl.. tentekkk tak??!!


Aku bagi rate 4.5/5  (jom dapatkan)

** frust sebab stock matte junky banyak sold out. kalau ikutkan dia ada 5 variant warna pilihan

Comments

Shasha said…
nice color :)
thank you Shasha- do come again ya
Orked said…
sya beli no 1 after recommended by SIL. tak try pon lagi. ni yg berkobar2 nk try nih. hehehehe
Orked violet @SYA

yeke... tapi better b4 apply awk sapu vaseline dulu tau. klu x nt rase dry plak..
Unknown said…
Ada tk dekat guardian and watsons? ☺

Popular posts from this blog

REVIEW : NIVEA FACIAL CLEANSING WIPES

Cara Masak Sardin Ringkas dari SDTKC

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!