Posts

Showing posts from May, 2016

The Lost World Of Tambun 6-8 May 16 Pt2 Last

Image
Nak memastikan entry post aku tentang Tambun ni habis, haruslah share gambar yang sempat aku snap menggunakan ipong cabok aku ni, Maafkan skali lagi sbb kualiti gambar tak dapat dimaafkan, a bit blur tapi masih dapat memperlihatkan image yang nak cuba disampaikan. sekian,.. Inilah pertama kali dinner aku yang mana kami tak sempat nak bergambar sakan dengan cradlelians lain, sebab anak aku tak habis-habis merayu nak mandi, aku dah nak bertukar jadi hijau dah.. sebab tak larat dengar die merengek aku terus balik selepas event dinner tu tamat. Settled!! Makanya kau hanya mampu syok sendiri bergaya ootd dalam bilik tepi tingkap. hurm.. boleh lah dari takda kan... Tu dia pemenang best Dress kita. komen aku "mereka layak menang" super awesome kot!!!  Keceriaan Cradlelians yang suka selfie,wiefie dan segalanya lah.. Ok turn azriel nak selfie ngn mommy tapi blom ready die dan snap.. ishhh.. Kesokkanya last day before leave, aku dah janji ngn azriel nak bawa die main air, kena lah tun

The Lost World of Tambun. 6-8 Mei 16 pt1

Image
6-8 April lepas aku ada terlibat dengan acara Family Day Cradle yang berlansung di Tambun “The Lost World”. Kami di beri penginapan juga di Hotel The Lost World,and Spa, Sunway selama 3 hari 2 malam. Merasa lah yer bercuti kat sini. Kalau saja-saja nak pergi tak tahu bila, mengenangkan ia jauh dah kitaorang memang tak familiar jalan ke arah Tambun ni. Last month aku ada pegi Ipoh kat The Heven untuk Teambuilding punya aktiviti. Then come back again for family day ni. The week before tu aku dari ke Melaka, kisah dan aktiviti yang sama, mandi manda jugak. Blom habis kisah kulit gelap masuk lah ke Taman Tema Tambun ni. Memang karat lah kami anak beranak. Sampai je tengah hari terus checkin siap ada welcome drinks lagi..fuhh trase macam tourist sangat haha.. over.. Pahtu tanpa berlengah kami terus bergegas masuk ke Theme Park. Taknak bazirkan masa yang ada, Hari pertama dengan lawatan sambal explore kawasan sekitar. Yang bestnya tengok riaksi Azriel yang excited sebab dapat tengok

Alhamdulillah Rezeki HABIB JEWELS..blingggggg..blingggg..

Image
Hihi.. tuah ayam nampak dikaki tuah manusia siapa tahu. ecehceh.. over nau..nau berfalsampah kan. Tapi tula sape sangka lucky draw tahun ni aku adalah antara yang bertuah dapat cash voucher dari HABIB Jewels. Tu da.. kau hado??!! Tak sangka sakan lah silau milau mata orang bila jeling tang pegelangan tangan aku ni. hahahah.. Thanks to Wani sebab jadi penasihat juga selaku penembak tepat dalam permilihan design gold aku ni. Nak harapkan aku memang tak ngetilah sebab aku pecinta emas putih (sign mati) tapi memandangkan kata orang emas kuning ni, bagus untuk pelaburan hari tua dan di waktu kesusahan. Akur dengan nasihat sekelian umat aku lelaju pegi habib redeem ler.. apa lagi. So malas nak citer banyak sebab taknak nanti nampak keriakan aku terpancul kang. Layan gambar yer. Takdalah tebal macam rantai boruk tu, sebab aku lebih sukakan yang nipis, halus dan simple.. Cantik tak? hihi.. thank you Cradle!! thank you Crocs  thank you Allah dan thank you semua. Eh lupa T

Gold Coast Malacca International Resort

Image
Percutian tak dirancang, sape sangka, dalam kesebokkan kerja dan juga final exam yang banyak menghuruharakan jadual harian aku, sampaikan tak sempat nak celebrate pun bday Azriel, Cian anak mommy. Kekonon planning nak g short vacant somewhere la. Tup-tup Dapat panggilan dari adik ipar katanya dah book Apartment kat GoldCoast Melaka. 2hari 1 malam untuk cuti labour day, ok lah orang dah paying kan. Weehuuu..tiket waterthemepark pun dia payung, makan sume die tanggung. Apa lagi yang nak diharapkan semuanya dah dibayar. Kami pergi cuci kaki saja…Rezeki kan, sebab dia dapat bonus tu yang belanja kami sekeluarga bercuti. Moga murah rezeki yer acik. Kita selongkar pandangan dari sudut pandangan Apartment ok. Size apartment ni besar gak, puas hati lah kalau nak bawak 2,3 family pun, memang terasa macam rumah sendiri. Ada 3 bilik tido siap ber aircond, 2 tandas, dining area, siap tv dan wifi dan jugak ada pantry siap small fridge. So amat sesuai lah kalau nak masak-masak bila kelapa