Posts

Showing posts from April, 2016

Hureyyy final Exam.. akhirnya Merdeka!!!

Image
Minggu lepas adalah minggu sengsara bagi aku bila bulan ni adalah bulan final exam.. huhu strugglenya dah tua-tua masih nak study, bukan ape bla kenangkan aku bukan lah orang yang berkemahiran tinggi, so kena lah sambung blaja untuk enhance quality skill aku ,, untung-untung naik pangkat, sape tahu... aamiin.. So Paper pertama start 10 April Marketing (jatuh pada tarikh lahir azriel) 2nd paper 13 April plak paper entrepreneur dan last paper 21April IT management. Last paper tu aku memang out la, susah nak mati.. apa lah doang ni kuakan soklan macam nak bunh diri, susahnya, study lain keluar lain, mana datang tah soklan maut tu. Apapun yang penting 21 April tu secara rasminya aku dah merdeka.. Hureyyy.. score point brapa? later kita citer, malas aku nak kenangkan soklan-soklan giler tu, nak putus urat pulmonari aku bila paksa otak ingat balik apa yang dah belajar dan nak tulis atas kertas jawapan. So harapan aku macam biasa, moga-moga semester pointer this year akan bert

Movie Review : "The Hustman Winter's War"

Image
Last Friday crocs committee buat "Crocs Movie Day Out. So semua staff kena pegi tengok movie. Ko mampu? After Friday prayer semua staff berkumpul kat KLCC untuk nonton reramai movie "The Hustman Winter's War".  Nanti aku Review ok sementara tu nak belanja gambar lah dulu buat cuci mata-mata yang mengantuk tu. Scene penting before enter the the hall.. bukan ape aku ni dah termelting dengan mamat Chris Hemsworth ni.. Omg apehal lah mata ko cantik nau..kalah pompuan... ohmahngaihhh..  Sebelum tu melantak lunch dulu ngn adik-adik manis kacak ni, yela harapkan kunyah popcorn tak boleh kenyang yer. My hottest stuff kegilaan ramai.. Loges dan sweety lil girl Dak Sheera. Yang penting kedua gadis ni sangat sempoi dan senang ajak borak. Sume topik asal keluar terus huru hara. Nanti kita lepak lagi. Tiket beratur.. Boleh dikaakan panggung di conquer Cradlelians obviously..  Filem arahan Cedric Nicolas-Troyan ini menceritakan t

Dia suka makan drumstick la skang

Image
Sementara nak tunggu mandi, nampak mommy hidang ayam goreng, tu dia trus laju-laju sambar. Hahah siap cakap mommy hicken (chicken) versi Azriel. Hahah habis kot seketo ayam tu. Lepas habis dia rayah ayam goreng tu, trus dia cakap mommy jomm.. mandi.. omg!! dah besar anak aku ni rupanya. bijak dan petah, paling tak leh tahan suka mengarah dan pandai bodek..  Sambil bertongkat dagu lagi, ko hado.. hp kat tangan tak penah lepas bila nak makan kena ada hiburan katanya.. sherdedi (hpdedi) hahah adoiyaii

IOI MALL Putrajaya buat kami panas hati.. Lift punya hal sume jadi stress

Image
Semalam aku dan adik ke IOI Mall Putrajaya. #mommynsisterdaysout sebab beria sangat adik nak cari kasut Monobo dia. Asben tanya kenapa tak beli Crocs je. Tapi dia memang dah lama admire ngan Monobo collection ni. Aku layankan jela. Lagipun patern dan design cantik most likely Crocs tapi sandal die a bit heavy compare to Crocs. Dah minat kan layankan saja.  Memandangkan dekat je dengan rumah takdalah kesesakkan lalu lintas, smooth je perjalanan dari mula gerak dari rumah sampai lah ke Mall. Parking pun senang dapat zap zup zap.. sampai. Dah sampai mula lah detik keharunan terlampau yang boleh buat sesiapa pun ilamg sabar. Hurm stress pun ada gak. Maklumlah awak datang nak happy-happy. Konon-konon sebab sampai awal nak layan movie, kalau dah menunggu pintu lift terbuka dan dalamnya kosong memang dah boleh buat movie marathon. Tapi sayang. Cehhh makin lama tunggu makin giler + stress, sakit plak hati kita. Sudahnya seharian kami kat sana sempat cari kasut Monobi si adik ter