Posts

Showing posts from January, 2016

Review : Cathy Doll Whitening Sunscreen L-Gluthathione Magic Cream SPF 50 PA++ 138g

Image
Assalamualikum... Kali ni nak review pasal Cathy Doll Whitening Sunscreen L-Gluthathione Magic Cream SPF 50 PA++ 138g. Sedikit penerangan tentang produk ni yang dipetik dari  http://www.cathydollmalaysia.com/ . Whitening Lotion dengan kandungan SPF130++ dan memutihkan kulit muka serta badan. Selain berfungsi sebagai pencerah kulit, lotion ini juga dapat membuat kulit bersih dan menutupi noda pada kulit, serta melindungi kulit dari sinar matahari.Cathy whitening lotion memberi perlindungan, merawat dan menjadi solusi utk kalian yang mendambakan kulit putih mulus dan sehat Fungsi:  Mengecilkan pori2 Melembutkan dan melembabkan Memberi glowing effect Melindungi kulit dari kemerahan dan bintik2 hitam Menghilangkan warna kulit kusam Melindungi dan membantu mencerahkan kawasan gelap seperti bawah lengan, celah paha dll. Mencerahkan, meratakan warna kulit, dan mengurangi noda hitam di wajah termasuk mata panda dan bekas jerawat. Kulit wajah dan tubuh menjadi cerah

Review :Maharani Eyeliner V’Asia

Image
Kali ni aku nak review tentang celak mata. Mesti antara korang wajib keluar rumah bercelak, ibarat kalau tak pakai celak macam nampak togel je mata. Macam aku tak bermake up nampak dull dan tak semangat je. Kelebihan bercelak satu diantaranya dapat menghasilkan satu eyelid yang cantik tajam dan menawan. Bila apply celak juga menampakkan mata si pemakai kelihatan galak dan menonjol. Banyak dah aku test produk celak ni, dari celak mekah jenis cecair pensil sampailah sekarang jenis yang macam pen tu. Jangan salah letak silap-silap suami bertukar dengan pen.  Maharani Eyeliner Celak Hitam & Pekat keluaran V’asia. Maharani Eyeliner menampakkan mata anda lebih cantik, galak dan menggoda yang mana akan menaikkan lagi seni kecantikan mata wanita. (ayat asal produk ni).  Ada 2 variety warna untuk dipilih coklat dan hitam pekat. Semestinya pilihan aku hitam pekat. Muncung tirus yang sempurna menjadikan sapuan pada eyelid sekata dan tak comot juga senang dibentuk.

Review :Matte kissproof lipstick with long lasting effect Powdery Matte Soft Lipstick

Image
Kali ni nak buat review tentang lips matte yang menajdi sebutan ramai gadis luar sana, seperti biasa aku bukanlah jenis yang memilih produk mengikut jenama atau ke popularan mengikut review dan tetimoni yang aku jumpa atau baca. Cukulah sekadar ia serasi dengan kulit wajah aku, yang penting, jika ia murah dan mendatangkan kesan yang the vass haruslah kita spread kat sume orang. Makna kata kita cantik lawo bersama. Tak payah nanti branded items dengan kos harga yang mahal asal kan ia mampu penui kepuasan ye dak? Aku suka beli warna jenus NUDE ni, sebab suka nampal dull tak terlalu terang atau tak terlalu menonjol. Sejujurnya aku boleh bagitahu bila once apply on lips ternyata sapuan yang ringan pada bibir akan membuatkan korang tak sedar yang korang sedang memakai lipstick and definitely do feel more comfortable on the lips. HOWEVER they still are slightly drying and so don’t expect a creamy matte lip product. my practice is always apply lipbalm/Vaseline first and top up

Review : Natural Lip Color with Menthol dari Sendayu Tinggi.

Image
Dah banyak aku try test produk untuk lips care dan alhamdulillah kebanyakkanya sesuai dan bagus untuk lips skin aku lah. The one yang aku try ni terbaru dari Sendaru Tinggi. Nak kata baru tak lah mungkin aku yang baru nak mencuba.  Mengandungi Kolagen, Gamat, Aloe Vera dan Jojoba.Untuk memerahkan bibir secara semulajadi, elak bibir merekah selain warnanya kekal seharian. Casing pun simple dan sweet. Yang pasti lepas sapuan tunggi lama kelamaan warna bibir korang akan bertukar mengkut suhu dan darah korang. Aku suka lip color kali ni sebab effect selepas sapuan sangat nampak natural dan tahan lama. Bibir yang kering pun akan pulih dengan perlahan. Rasa berangin juga.  Kesan terhadap kulit sendiri bila sapu. P/s : boleh didapati di outlet Watson berhampiran dengan harga RM27 seunit.

Satay Station yang mengecewakan. Sekali ni jela aku datang lenkali NEVER!!

Image
 Konon adik aku nak belanja kitaorang makan dinner. Dia teringin nak makan Satay katanya. Kalau boleh syaratnya Satay tu nak besar gemok dan sedap. Dalam kepala aku takda pikir lain, haruslah Satay Station. Mengikut pengalaman sebelum ni, Satay Station memang besar isi setiap cucuk. Berbaloi lah kalau nak order stakat sepuluh cucuk tu dah boleh nisbahkan 10:20. Harga pun berbaloilah nak bayar dengan portion yang di served. Tapi.. RM13.00 isi boleh tangguk banyak kali nak jumpa. harapkan kuah je banjir (banyak). Satay ayam 15 cucuk (RM.090) dan daging 10cucuk (RM1.10) tapi korang tengoklah isi setiap cuck, jauh betul beza dengan satay aku makan dulu. Kenapa lah kejam nau hidang makanan dengan harga tak patut. Beragak lah sikit. Harga macam tu dengan saiz satay camtu, buat lekat celah gigi pun belum tentu .. baru gigit dah ilang.   Bab air minuman plak, banyak ais dari air. Sampai hati betul. Ni orang kata berniaga macam nak buat tambang flight pergi Haji. Ya

Selepas 2 tahun barulah dia boleh main sepuas hati.

Image
Setelah 2 tahun tak ke taman permainan atau apa sahaja yang dipanggil kidzonna tak penah kitaorang bawa Azriel. Gara-gara macam sumpahan lak, asal masuk je taman permainan Azriel akan kena demam atau sakit, sampai warded. Tapi tu dulu lah selepas tu alhamdulillah dah takda. Sabtu lepas bawa dia pergi Jusco masuk KidZoona. Korang tahu tak, dia punya excited.. takleh nak gambarkan. Yela selama ni kitaorang ni bole dikatakan golongan parent yang over protected anak kitaorang. Lagi-lagi bila keluar mall. Azriel boleh dikatakan tak penah jejak lantai Mall macam kebanyakkan anak orang lain. Kitaorang ada sebab sendiri kenapa dia tak dibenarkan atau tak pernah pijak lantai Mall. Kira kasut, sandal, atau selipar jepun yang aku slalu belikan skali pun, Azriel hanya pakai (pakai sebab gaya)tapi tak pijak lantai Mall. Most of the time Azriel akan duduk diam dalam stroller jer. Puncanya Azriel ni terlalu ramah dengan orang dahtu semua orang dia nak ikut, kira mudah mesra alam lah. Penah skali dia

Crocs baru

Image
Niat nak beli untuk anak, memandangkan kaki anak bujang aku makin membesar. Rasanya haritu baru beli untuk raya tapi sekarang dah tak boleh muat. Cepat betul anak membesar. Tapi tula dalam niat nak belikan untuk anak, haruslah mommy tumpang sekaki. Memandangkan mommy tak boleh pakai heels paling kurangpun 9bulan. So koleksi kasut dan sandal kat umah dan office semuanya bertumit. So kena lah cari satu yang mana bagus untuk kegunaan harian aku dan sesuai untuk semua occasion. Taaraaa... tu dia.. nak-nak sekarang Crocs buat SALE dengan pembelian Crocs 50% for 2nd item. nampak? marketing strategic sangat. Dah tentu skali orang macam aku akan terjebak. Selamat gaji bualan ni. Bye-bye.. jumpa lagi untuk next gaji. one size bigger aku beli sebab nak bagi Azriel pakai dan guna lama skit sandal tu. Kalau kebiasaan, sandal tak jejas pun tapak tapi dah tak boleh guna huhu.. sebab kaki dah xmuat.

BUYINCOINS Mist Cushion Moisture Whitening Sun Screen Makeup BB Cream Concealer SPF28PA++ 002

Image
BUYINCOINS Mist Cushion Moisture Whitening Sun Screen Makeup BB Cream Concealer SPF28PA++ . Adalah produk dari Korea. Ramai yang tak tahu dan jenama ni kurang familiar kat Malaysia. Tapi boleh je didapati kat online shop atau ebay ataupun online korea shop.  Review tentang BUYINCOINS Mist Cushion Moisture Whitening Sun Screen Makeup BB Cream Concealer SPF28PA++ BB cushion ini memberikan litupan sepenuhnya pada kulit wajah menjadikan ia lembut & mencerahkan kulit. Combined of mist, pelindung matahari, kulit tampak sekata serta memberikan sapuan ringan keatas kulit.  Sesuai untuk semua jenis warna kulit. Merawat jerawat dan parut wajah yang kusam kerana ia bahan mineral yang memberikan nutrien pada  Tahan lama dan kalis air.tekstur ringsn ysng mudah meresap pada kulit kerana kandungan air didalamnya. water base bertahan sehingga 10-12 jam. Terdapar 2 tone warna pilihan Harga RM50 

Review : L'oreal Lucent Magique BB Cushion Lumiere R2

Image
Hari tu aku keluar lunch dengan bebudak opis, macam biasalah lunch port aku biasanya Ampang Park lah. Tempat paling convenient to reach. Dah sudah makan, on the way back haruslah singgah Guardian. Aktiviti wajib (walaupun lutut tak betul-betul sihat gigih berjalan kaki ke Ampang Park) Bila masuk Guardian kaunter yang menjadi tatapan wajib singgah of course lah beauty corner. Nampak tak?? hahah orang perempuan memang macam tu. Dalam duk recce new beauty launch product terleret kat kaunter Loreal ni. Eh Loreal dahda BB Cushion lah. Tengok macam menarik. Macam biasa, sambar seunit. First of all, aku suka tengok packaging box dia. Warna gold.. menarik mata -mata gadis luar sana untuk tahu lebih lanjut tentang  Magique cushion ni. kod warna, untuk aku pilih R2 (Rose Miracle) satu lagi R3 closely to warna nude. Yang aku punya ni, kulit akan nampak pink-pink gittew.. Labeling on box yang ada menerangkan kandungan isipadu dan cara pemakaian. Most probably jelas kat sit

Review : Caliph Sunnah Supplement

Image
Pernah dengar Caliph Sunnah Supplement? ni nak habaq mai, ape dia caliph sunnah supplement ni...ianya merupakan kids supplement yg mengandungi makanan2 sunnah super fruits seperti delima, kurma,madu, kismis dan juga Omega 3&5. Madu - di riwayatkan dalam hadis jika di ambil 3 kali waktu pagi mampu untuk menghindari daripada terkena penyakit teruk.Madu mengandungi Vit A, B kompleks, C, E , K, kalsium, zat besi dan byk lagi. Kismis - buah yg kaya dgn magnesium, kalsium dan fosforus, vit c, riboflavin. Juga di riwayatkan dalam sebuah hadis, barang siapa yg ingin menghafal hadis hendaklah kerap memakan anggur kering.Maknya disini kismis berfungsi untuk ketajaman dan kecerdasan otak. Kurma - kaya dgn zat besi , kalsium, fosforus, potasium, vit A& C, niasin. Di riwayatkan oleh Aisyah R.A yg menjelaskan kurma mengandungi ubat.Barangsiapa yg selalu memakan kurma dapat menghindari dari terkena racun Delima - Mengandungi potasium, kalsium, zat besi, Vit A, B & C. Diriwayatk