Resepi meggi sup by SDTKC

  • August 06, 2015
  • By suara dari telapak kaki comel
  • 2 Comments


Korang suka makan meggi tak? yer aku pun. Tapi bukanlah selalu. Dan selalunya kalau aku makan meggi aku siap menumis. Kalau makan rendam air panas nampak jalang la plak (maksud jalang tu maknanya "kosong" atau "Simple")

Camna aku masak meggi aku, sini aku nak sharekan.

Meggi
bawang ptih seulasbawang merah seulas
bawang besar sebelah ulas
sebuk cili kering 1 sk (ikut tahap kepedasan korang)
1sk kicap manis
cili padi 3 ketol
1sk sos tiram
1sd serbuk kari
(bahan isi - ikut korang sebab aku letak ,udang,sotong,daging.telur dan ayam= sawi,carrot)

garam secukup rasa + cukup rasa

Tumiskan bawang+cili+Bahan isi dan bila naik bau + Semua sos dan masukkan air.+ Garam+cukup ras = mendidih baru masukkan Meggi. (nak lagi sedap masukkan telur)

Siap!!! JOm melantak..

senang kan?

You Might Also Like

2 100 org jejak kaki

  1. hi kak comel, thanks bagi resepi ni sebab kalau stok megi Fara dah abes, boleh la Fara buat sup dia sendiri pakai mi kat sana

    ReplyDelete
  2. hihi sesama .. resepi ringkas suai utk student cam fara. nanti dah cuba share sama tau.. hihi

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Total Pageviews

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018

TQ Singgah