Posts

Showing posts from July, 2015

Azriel first Movie dan Movie Review "AntMan"

Image
Azriel 1st movie, wah tak sangka sangat selepas 2 tahun, dapat balik aku menjejakkan kaki ke panggung wayang. Lama tak lama lah, 2 tahun kot, selama aku disahkan pregnant. Yela betul kata orang masa bujang tula kalau nak enjoy buat ape pun kena buat, jangan pikir-pikir, kalau nak pergi mana-mana pun kena pergi. Sebab bila dah ada anak, berangan lah ko nak kemana-mana pun, sebab ketika tula ko takda lenggang ala catwalk jalan kat walkway. Sebab masa tu gigih ko carry bag susu anak yang dalamnya ada pampers, air dan baby food. Huhu.. bukan senang nak jadi ibu ni tau tak.. Dahtu dengan segala mak nenek yang tergantung kat badan ko dengan nak tolak stroller agak-agak ko masih ada hati tak nak masuk tengok movie dalam wayang? memang tak lah. Belom lagi nak jangka apa peel yang bakal aanak ko buat dalam hall tu. Haru kalau anak ko melalak dan ganggu konsentrasi masyarakat yang tengah layan citer. Tapi kali ni berbeza, Sebab ipar ada skali, dorang lah punya planning nak bawa anak masing-m

Busy tahap menteri

Image
Lately ni aku busy sangat-sangat, mana tak nya nak kena rush untuk submit assignment dalam masa yang sama raya dah nak dekat. seminggu lagi tempoh. Langsir orang tua aku blom berjaya disiapkan lagi. Syukur baju Azriel dah settled. Kuih muih, kepek sume dah settled ORDER. yer ORDER je tahun ni sebab aku sangat-sangat tak cukup masa. Serabut dalam kepala sebab rasa kejap sangat bulan puasa tahun ni.  Terkejar0kejar nak siapkan assignment. Dahla 3 tugasan lak tu. Salah satu subject Elektif , yang mana aku kena buat side visit kat tempat tu dan buat research tentang kajian aku. Huhuhu seksanya..Dahtu nak kena hantar before raya. Hantar online plak tu. Letih weii.Kerja kat office takyah citer, ada jer paper yang menyinggah atas meja aku, dahtu mau-mau boss akan tanya banyak kali kalau tak siapkan. Walaupun dapat balik jam 4.30 petang tapi balik-balik trus senseng lengan baju sarung apron terus kirai sudep..ketang ketung masak untuk menu berbuka. Yer korang,,, laki aku suka aku masa, l

LUMINESCE™ Skin Care by JUENESSE .Review

Image
Setiap orang memerlukan kecantikkan dalaman dan juga luaran bukan, sudah tiba masanya aku kongsikan ape yang selama ini aku amalkan bagi kecantikkan luaran aku. Betul tu? Nak jaga nak maintain sangat susah lagi-lagi bila waktu yang ada sangat terhad. Lebih-lebih lagi menjadi seorang ibu yang berkejaya. Contohnya macam aku.  Sejak dari remaja aku dah menitik beratkan amalan menjaga kesihatan dalaman juga luaran. Tapi tahukan korang kalau kita hanya bergantung pada yang sama kadang-kadang badan kita akan jadi imun dengan kadungan bahan tersebut. So perlu juga kita mencari satu cara untuk menambah baikkan sturtur kulit kita sentiasa terjaga bebas penyakit dan bersih. Macam aku, Setelah diperkenalkan dengan Juenesse product. Aku mula kagum dan suka dengan result yang aku dapat bila menggunakan sendiri produk tersebut. Siapa sangka selama ini aku adalah seorang pengemar mascara yang sangat hardcore. Aku suka pakai mascara yang water proof which is bila kena air peluh