Skip to main content

Everyday Minerals Make up Brush


Kali ni aku nak update pasal make up brush baru by Everyday Mineral  yang aku berjaya sambar, semestinya ia murah dari yang mana korang dapat atas kedai. Harga RM65.00. Kalau korang survey kat luar harga pasaran sekarang RM406 +-. nampak-nampak??? takyah buat terkejut yer. Tanya lah lagi.. mana aku beli. Kahkahkah.. aku kan biasalah..adoiyaii akan kaji dan kaji penjimatan yang mampu aku spend untuk perkara aku suka dan minat. Macam Jam lah. Jam adalah perkara pertama dan hobi smpai mati kot kumpul jam. Tapi bab make up plak adalah perkara kedua yang aku suka sangat buat. Tadaaa,,,, Meh kita nengok apa yang bestnya tentang make up everyday Minerals make up brush ni.

Professional makeup tool set adalah set 11 rangkaian untuk sapuan sempurna pada kulit. Dihasilkan dari bulu-bulu synthetic yang berkualiti tinggi dan pemengang dari buluh (aku pun tak tahu besar mana buluh ni sebab sampai boleh jadi paddle pada berus. sebab kalau tengok buluh kita buat pelita hari raya tu xda plak segabak batang berus ni). Yang bagusnya masa aku beli set ni , dorang siap bagi pouch yg memang comes together with brush. Ok excited...


Packaging Specification:

1 x Flathead brush
1 x Round brush
1 x Mini flathead brush
1 x Foundation brush
1 x Blush brush
1 x Blooming brush
1 x Queen blooming brush
1 x Concealer brush
1 x Eyebrow brushwork 
1 x Highlight brush
1 x Eye shadow brush

Cara aku kendaalikan setiap brush. Dan yang aku tunjuk ni adalah basic dan amalan rutin seharian aku during my weekdays (kerja..kerja). So meh kenali berus make up dan fungsi masing-masing.

Dimension of Brush:
Flathead brush
Total length: 10cm
Width: 4cm

Recommended for foundation application and can be used for loose powder makeup
Round brush
Lint plant: 10cm
Width: 4cm

 Designed specifically for mineral powder blush

Mini flathead brush
Total length: 5cm
 Width: 3.1cm

Foundation brush
Total length: 18.4cm
Width: 2.4cm
Super soft rayon

Blush brush
Total length: 17.5cm
Width: 4cm

Blooming Brush
Imported fiber Cikuan Round hair
Aluminum tube brush tube wooden handle
Can precisely control a very small part of the blooming brush

Queen Blooming brush
Total length: 17cm
Width: 1.2cm
 Hypoallergenic, durable, and gentle on the skin

Concealer brush
Total length: 15.5cm
Hair width: 0.9cm

Eyebrow brush
Total length: 14.7cm
Hair width: 0.5cm
Highlight brush
Total length: 14.5cm
Hair width: 1.4cm

Eyeshadow brush
Total length: 14cm
Hair width: 2cm






Dan aku tak guna semua, bukan nak g casting modelling atau photoshoot beria nak pakai semua. Mesti ada yang masih ingat entry aku sebelum ni kan.. 5 jenis berus make up yang wajib ada. (yer2 aku tahu aku dah banyak berus make up) tapi inikan minat aku.. layankan jela)

P/s : mesti korang tertanya tanya mana aku beli sampai dapat semurah tuh.. aku beli kat Lazada.com la. Lembut kata kau...memang lembut gebu je bulu die.. tak menyakitkan kulit..halussss (gaya express ayat tu macam style Harith Iskandar punya iklan Nescafe)...byeeeeeee.... nak men make up-make up jap.

Comments

Post a comment

Pinkygroupsaid

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…