Posts

Showing posts from December, 2014

Tertunai hajat Ke Magnum Cafe

Image
Tertunai hajat untuk makan dan merasa kesedapan aiskrim yang dibangga banggakan oleh orang ramai, iaitu Magnum. Sekali lagi rezeki aku ditaja aka dibelanja oleh rakan opis yang bermurah hati. Hihi... Alhamdulillah rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. Yezza!!! So takdalah aku jadi blur jakun atau dalam erti kata lain mampulah menjawab kalau kalau orang tanya pasal Magnum cafe ni. So inilah yang aku order. Nama memang dah tak hingat.. tapi yang penting. Lepas aku tgk deco dan rasa aiskrim yang disusun rias ni. Confirmed!  Balik umah aku sendiri boleh buat. Hahahha.. betul babe.. harga Rm22 sepinggan.  Ok yang ni plak member aku punya.. thorbaek..ngasenyer.. sedap.. so conclusion nya balik umah pun boleh buat sendiri jugak. Tinggal beli jag kaca tu je.. heheh.. harga Rm27. Nama dah lupa.. Dan ini plak menu list jenis deco yang korang suka. Owh.. sebelum terlupa.. kalau korang yang baru nak pertama kali jejak. Jangan salah paham.. yang korang tengok beratu

Makan-makan kat Bulgogi Brothers

Image
Assalamualaikum, lamanya tak update blog, dah bersawang dah blog aku ni. Yer aku sedar,,, bukan ada yang nak baca pun.. kot yang tggalkan komen sekerat ujung kuku je.. hah,, yang aku tahu ada silent reader yang duk intai intai..Hurm.. takpe awak.. saya redha je.. (^^)v. Nak update pasal kesah makan-makan kat Bulgogi Brothers  kat Midvalley tempoh hari. Bulgogi Brothers is a Korean casual dining restaurant yang mana korang dapat menikmati makanan citarasa ala korean dan suasana exclusive penuh santai yang bercirikan moden. kami bertiga iaitu En Hafizi dan jugak si budak Aizuddin. Time ni waktu lunch, kebetulan kami punya training berdekatan Midvalley dan pihak organizer xda provide food untuk lunch. Apa lagi bermula lah aktiviti food hunting. Nak dijadikan cerita si Aizuddin beria benar nak merasa makanan Korea yang mana aku asyik duk cakap yang kimchi sangat sedap, lagi2 makan dengan sup ikan bakar dan nasi panas2. yumyum.. Dan berbesar hati bila En. Hafizi dengan baik h

Lepak dan TT bersama Forteladyclub

Image
Setelah sekian lame kot tak bersua muka dengan budak-budak forte ni, finally we made it!! adoiyaii punya susahnya itupun kitaorang gigih lah duk deal bikin jadi, sebab some of them ada yang tak dapat join disebabkan masalah dan masa yang tak mengizinkan.  So mampu berTT dengan 4 gadis ni sahaja. Sina skang sah2 sangat bizi dengan study yang rasenya bagi aku nampak dia lagi bertambah bizi kot compared to masa kerja dulu. Zu plak, 1st time aku jumpa masa kat Kuantan, minggu lepas, Dia lah yang banyak tolong aku dalam hal seharian sepanjang aku di Kuantan. Thanks Zu. Wansu Si kenik yang suka bajet comey ni, totally memang weng habis. Kelakar dan suka buat kelakuan kelakar yang spontan bikin hati dan mata sapa pandang rase nak sligi. dan last but not least Arlya Si gadis manis yang baru sahaja berhijrah. cantik manis sopan sangat muka dia bila berhijab. Suka aku tengok. Ternyata nampak lebih muda dari biasa..nampak sangat kebudak budakan. Lepak dan makan-makan sambil teman dak Z