Posts

Showing posts from November, 2014

Bertambah lagi ahli charms saya

Image
Duluvtak pandang pandora ni. Skang pantang nampak kan. Memandangkan aku penah sampai negara Korea. So aku add charms collection.  So menjadikan 15 ketol charms yangcdah berjaya di kumpul. Yeahh welcome on board Koreagirl dangle. Tengah tunggu Tajmahal takda plak. Adoiyaii.. xpe next target mother and son la.. tapi dangle boy ada utk rep Azriel.  Tula pe2pu  tengok lah dulu camne..

Sosej roll with cheese Comel

Image
Menu breakfast tersimple di alam semesta bagi kaum kaum ibu yang taknak pening macam aku. Yela mana taknya pagi pagi hari minggu haruslah nak berehat, tido nak bangun lambat, tapi masak sarapan untuk anak dan asben wajib buat. Nak keluar makan kedai mamak pagi-pagi. Masalahnya kitaorang laki bini bukan kaki roti canai sangat. Dahtu malas lah nak bersiap pepagi semata nak keluar makan sarapan. So menu ni, kira menu simple tahap kacang tanah lah. Dimana aku panggil menu ni sosej roll with cheese Hanya perlu 4 bahan je. Sosej, telur, roti dan cheese. Kenn mudah je bahan tu. Silap-silap semua bahan ni memang dah sedia ada dalam peti ais korang kan?!. So kat bawah ni adalah turutan cara penyediaan roti cheese yer. Boleh lah korang cuba, sebab ia terlalu mudah untuk disediakan. Dan yang menariknya Azriel pun suka makan, ouch daddy jugak. Dalam telur tu, masukkan sikit garam, lada hitam skit ataupun cukup rase tau. kira xdalah tasteless sangat sosej tu nanti. Roti

Pisang goreng cheese cara Comel

Image
Assalamualaikum post kali ni, ni kita bercerita tentang makanan iaitu pisang dan cheese.  Skang dah jadi trending kat Malaysia, pisang makan dengan cheese.  Kagum.. kelass sangat.. from West to the East. Dulu orang makan pisang goreng ngan aiskem vanila. Sekarang lagi advance , makan dengan cheese.  Dasat... bila dah jadi viral, cara makan pisang dengan cheese ni. Mula la jadi buah mulut masyarakat. Bila aku bukak fb je orang post gambar pisang cheese. Bila borak dalam hp pun orang borang pasal pisang goreng cheese. Memang nama tu tiba tiba je naik. Aku pun nak lah jugak merasa. Sedap sangat ke? Sampai ada fb friends yang duk update status,  kalau tak pekena satu hari macam nak demam. Hover sangat nokk.. Tapi macam biasa lah.. aku nak pegi beli memang takda plak kawasan terdekat dengan umah atau office aku. Nak pegi keluar cari.. alahai memang tak lah kalau dah sidrom malas mula menula. So gigih lah aku Google cara cara untuk buat pisang goreng cheese ni. Finally. . Jumpa resepi.. saps

Cantiknya kulit you..pakai apa?

Image
Assalamualikum, lame betul tak update tentang beauty produk yang aku dah gunakan. Ok kali ni aku nak update tentang kapsul vitamin yang mampu buatkan kulit korang flawless dan licin. Hah tak percaya, betul-betul ni sebab aku sendiri yang consumed. Sebelum ni tak penah tahu pun pasal Produk yang dikenali sebagai Satin Skinz ni, memandangkan produk ni belum di komesilkan secara meluas. Sehinggalah masa tengah syok buka Instagram dan aku ada terklik satu share like. Bila Google dan dapat tahu yang duta kepada produk ni adalah Maya (Maya yang nyanyi lagu Matahari tula) mesti korang familiar ngan lagu beliau dan korang mesti penah tengok kulit beliau sebelum ni kan?. Sekarang kulit dia putih licin cantik bak tomato. Dulu aku penah tengok dia live dan da tak lah seputih gebus gebas macam sekarang. So disebabkan terjebak dengan iklan dan promosi tak kurang juga testimonial oleh pelanggan tetap. Aku dengan rela hati terjebak dan beli produk ni. Finally aku gagal tahan nafsu untuk menambahkan

Le Bye Char Koay Teow Puncak Jalil

Image
Assalamualaikum, Ok untuk pagi Isnin yang penuh blues ni, bagi menghilangkan blur-blur kepala yang tak puas bercuti lagi. So aku update lah dulu aktiviti Jumaat lepas. Memang dah terlepas topik, tapi nak gak update. Malam tu kitaorang kena bawa Azriel inject untuk 18bulan. Alhamdulillah ni adalah last injection dia. Lega.. sebab tak sanggup tengok madang badan kena cucuk jarum.  Lepas balik dari klinik, asben tanya nak makan dinner kat mana, So dalam kepala memang takda sebarang idea nak makan apa untuk malam tu. So kami pusing- pusing lah sekitar taman Puncak Jalil, area rumah kedai yang baru buka. Sehinggalah kami jumpa satu Restoran  Char Koay Teow baru ni. Char koey teow yang kitaorang order. Suasana cozy dan aman je, amat sesuai kalau nak makan makan sambil meet up discussion. Tempat bersih dan service pun alam. Warna warna yang digunakan pun sangat ceria. harga pun boleh tahan lah , kira mampu bayar. So Dari apa yang aku boleh kata

Masa berharga bersama tersayang

Image
Dah lame tak bawa azriel pergi kidszonia. So minggu ni daddy ajak bawak dia. Memandangkan azriel tak demam dan keadaan die aihat waalfiat. Kalau tak asyik tak sihat je die. Dulu masa mula mula bawa azriel masih kecik. Skang dah besar dah taknak pimpin dah taknak dengar cakap mommy daddy. Bajet big big boy sangat. Main taknak diawasi. Halang sikit apa dia nak main mesti menjerit satu mall boleh dengar. Tapi kitaorang happy bila tengok azriel aktif dan ceria. Masuk kidszone ni kena perhati lebih bila azriel mai  sesuatu. Nak nak minggu ni, ramai betol budak2 datang. Dahtu ada yang lasak tahap dewa.. selamba je die lompat keriangan nasib tak kena anak aku.  Tapi nak cakap apa. Budak budak memang macam tu. Suka aku tengok barang dan alat permianan dalam ni. Kalau bilik mainan azriel sebesar dan seluas ni kan bagus. Dapatlah kitaorang spend masa 3 beranak kalau x masing masing slalu bizi. So arini hari untuk azriel.  Enjoy azriel!

Masa berharga bersama tersayang

Image
Dah lame tak bawa azriel pergi kidszonia. So minggu ni daddy ajak bawak dia. Memandangkan azriel tak demam dan keadaan die aihat waalfiat. Kalau tak asyik tak sihat je die. Dulu masa mula mula bawa azriel masih kecik. Skang dah besar dah taknak pimpin dah taknak dengar cakap mommy daddy. Bajet big big boy sangat. Main taknak diawasi. Halang sikit apa dia nak main mesti menjerit satu mall boleh dengar. Tapi kitaorang happy bila tengok azriel aktif dan ceria. Masuk kidszone ni kena perhati lebih bila azriel mai  sesuatu. Nak nak minggu ni, ramai betol budak2 datang. Dahtu ada yang lasak tahap dewa.. selamba je die lompat keriangan nasib tak kena anak aku.  Tapi nak cakap apa. Budak budak memang macam tu. Suka aku tengok barang dan alat permianan dalam ni. Kalau bilik mainan azriel sebesar dan seluas ni kan bagus. Dapatlah kitaorang spend masa 3 beranak kalau x masing masing slalu bizi. So arini hari untuk azriel.  Enjoy azriel!

Teringin nak makan Brownies

Image
Hari tu ada nampak post sis Namee Roslan yang super menyelerakan. Tapi aku memang kagum dan salute dengan die, bayangkanlah wanita berbadan dua macam dia masih gagah buat keje dapur dan paling penting maintain cantik bergaya. Disebabkan tempting yang teramat selepas nengok gambar Brownies yang veliau masak. Aku apa lagi gigih lah mencari bahan.. tapi rasanya akau lagi malas dari dia la kot. Sebab aku betol2 cari tepung Brownies yang siap sukat. Tinggal campur air mibyak dan telur. Kacau pun guna senduk kayu. Takda masa nak keluarkan mesin mixture dalam stor... gigih lah guna kudrat kacau sehingga sebati dan menjadi ringan adunan.. Siap semua panaskan oven dan bakar selama 20minit dalam suhu 180 darjah Celsius. Kejap senang mudah..lepas tu aku ngap ngn aiskem paddlepop rainbow aiskrim favorite. Layan gak.. cuba lah. Bahan bahan termudah diabad ini, tepung segera nona untuk buat Brownies, telur, air dan juga minyak. Buat dalam mangkuk kertas.. senang kata Namee.. nak makan je