Posts

Showing posts from October, 2014

Pengalaman buruk dengan Pengasuh.

Image
Assalamualaikum, topik aku kali ni adalah perihal tingkah laku Pengasuh atau Baby sitter perkataan canggihnya. Kecoh dah sekarang yang kanak kanak didera pengasuh sehinggakan membawa kepada kes kematian. Tak kurang jugak kredibility dan kelayakkan seseorang pengasuh tidak dipandang secara serius sebelum di ambil untuk memikul tanggujawab sebagai pengasuh. So entri kali ini aku nak share pasal pengasuh tempat jagaan yang aku tinggalkan Azriel sekarang. Lebih senang dengan panggilan Siti, berusia 27tahun memiliki 3 orang cahaya mata (perempuan 10bulan 2 lelaki 2dan 5tahun) Bersusuk tubuh sederhana dan petit. Aku amanahkan dia menjaga anak aku since kakak ipar aku tak bole jaga azriel disebabkan die terpaksa ikut acra rasmi suami dia. (biasalah tentera berpangkat besar wife kena join skali.. wajib kot) So sedih sangat sebab kakak aku jaga azriel bagus sangat, yela macam jaga anak sendiri, sikit tak berkira. Tapi sayang, azriel genab setahun terpakse lah kami cari baby sitter baru aka BS.

Semua tentang Azriel sepanjang setahun enam bulan.

Image
Assalamualaikum, ok kali ni entri pasal anak teruna aku Zairiel Azriel Hezry. Permata hati yang mampu menyembuhkan segala runtung dijiwa.  Keluh kesah, tawa hilai dialah segalanya bagi kami. Kasih sayang yang tak penah berbelah bagi. Boleh dikatakan hak keistimewaan mommy dah kurang tak macam dulu. Daddy pun sayangkan anak lebih dari mommy. Yer mommy tahu sayang tetap ada, biasalah bila dah ada anak kami akan lebihkan die lebih dari segala. Penah satu masa aku rasa cemburu dekat anak sendiri..hahah kelakar tapi aku rasa daddy pun akan rasa perkara yang sama, mana taknya bila dah ada anak masa bermesra bersama daddy sangat terhad, itupun kena tunggu Azriel dibuai lena.. kalau tak we need to concentrate just on him. Kalau tak Azriel akan menjerit sekuat hati. Ya! The power of voice namanya tu. Sebab nowadays Azriel sangat –sangat hectic yer..bila segala kemahuan die kita tak buat. Contoh paling simple bila dia nak mintak kita switch on kan Ipad, which is kadang-kadang tahu saja lah inte

Detik kelahiran dan pengalaman pertama bersalin

Image
Salam. Sudah lame i berdiam diri mungkin jugak blog ni dah bersawang. Hari ni baru terajin singgah dan bersihkn sikit2 sawang kt blog ni. Lame kan? I xupdate sini. Bukanpe hari tu warded terus menerus sampai lah melahirkan cahaya mata terindah anugerah Allah swt. Setelah 7 hari admitted di HUKM. I minta kebenaran untuk balik. Bosan kot duk spital lame2. Dah cam orang gile i rase. Dahla tak dibenarkn berjalan bersembang  atau ape2 selain ke tandas dan tido. Gile. Konon nak control bp i. Anyway to make sure  supaya x naik. Hurm...xda makna pun sedang tido diorg kjutkn utk amik bacaan bp pun tetap juga 150/100. Tah hape hape tah. So dapat balik ke rumah siapa tak seronok. Jadinya excited mintak  dtg jemput. Mkn tghari yg sgt menyelerakan..yumyum...blik rumah..wah..nyamannya bau rumah sendiri berbanding spital busuk! I diarahkan untuk berehat dan jangan buat sebarang kerja, bestnya tido katil sndri. Tilam empuk bantal gebu perghh..esoknya en suami g kje. I lak di arah stay ngn kak