Skip to main content

Reward points dari Daddy

Semalam en suami bagitahu yang dia nak blanja aku charms Pandora yang mane menjadikan Charms ke 15 aku dalam koleksi. Ini bersempena tamat tempoh probation aku sebagai Disbursement Investment Executive. Wah gembira tak terkkata rasa macam kejap je masa berlalu. Yela sebelum ni kan aku bertugas sebagai Secretary pada CEO aku. So sekarang aku dah bertukar profession.  Sememangnya tak dinafikan kerja di dalam unit baru ni banyak cabaran serta benda baru yang aku pelajari dan banyak lagi yang aku perlu belajar. Disamping jugak meningkatkan mutu kerja aku. Huhu cuma sentap bila boss aku tegur 2 perkara yang perlu aku kurangkan adalah datang lewat ke tempat kerja dan juga kurangkan menatap telefon. Hahahah.. nasib bukan pasal keje.. tapi tetap jugak perkara serius yer bila ia mampu memberi impak tak baik pada prestasi kerja aku. Kata boss nak kerja dalam unit ni kena fokus, bila fokus kerja jadi sempurna. Baiklah Boss ..saya mintak maaf lain kali saya akan lebih fokus. ( kena bagitau bubu/ whattapp group jangan nak whatapp aku sangat dalam waktu kerja nanti boss marah.hhihi)

Berbalik pada habuan yang aku dapat dari en suami kali ni .....


Sumber gambar dari Mr. Google

dan yang ni real fresh from oven dari tangan bracelet aku..wooowooo


Hehe.. itulah koleksi terbaru aku "dangle Boy" untuk mengambarkan anak aku Azriel.. kiranya aku bagitau en suami, ibarat aku carry Azriel hari2 walaupun dalam waktu kerja.. Sweet tak? kihkih..

Owh.. mesti korang curious pehal plak gambar sandal nike Azriel ada sama.. Alah ni gambar dari IG aku, Malum lah sekalikan terus combined guna apps photo grip. Dan jugak Azriel pun dapat hadiah yer. Kiranya en suami bagitahu apa sahaja yang aku dapat, akan disama nilaikan juga pada Azriel. Kira pembahgian sama rata. hurm.. mencikk..padahal Azriel kalau di ikut hari2 ada je hadiah baik dari aku atau daddy die. Tapi biasalah kan, bila dah ada anak, semahal mana harga barang tu sanggup je korang keluarkan duit untuk bayar tanpa berkira. kalau barang sendiri kalau boleh nak harga rm10 dapat 3items kan? Takpelah Azriel, Diva sangat tau anak mommy ni.. apa sahaja yang terbaik untuk kamu ok.

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…