Skip to main content

Benda simple boleh buat kita happy

Macam mana tu? dengan perkara yang simple mampu buatkan hati kita happy dan ceria sepanjang hari, Tak caya?? betul betul ada lah..

contohnya..

Bila en suami tolong jagakan anak bila kita masak, Hakikatnya walaupun dalam gambar kat bawah bukan daddy yang jaga Azriel, ia tetap menjadi perkara yang sweet dan lucu bagi aku.


Ok.. anak layan ipad sesorang sambil diperhatikan daddy ( err..hurmm... ok diperhatikan ek?...) Takpe tetap dalam jagaan dan kawalan daddy ler jugak.

Perkara lain yang mampu buat kita gembira dan terharu bila.. Best buddy yang willing to share every single things about marriage's life dan dalam masa yang sama memiliki Charms "BESTFRIEND" dan dangling charms yang sama dengan kita. Kira baru lah siblings gitu. Serasi lah katanya kemana mana ikatan persahabatan tetap terjalin.


Perkara simple yang boleh buatkan kita happy dan terharu bila suami sudi sediakan dinner untuk kita. Konon2 nak makan meatball Ikea kan? tapi malas nak drive ke sana. So en suami belikan semua bahan untuk sediakan exactly the same as IKEA punya metball. cuma takda strawberry jam je. hihi.
 So Sekarang barulah kita terkesan dengan setiap perkara simple yet but very deeply ingat dan terkenang sampai bila bila adalah perkara yang dimaksudkan untuk contest terbaru dari JACOB MALAYSIA iaitu "#SimplePleasures"
   Macam mana nak mendaftar dan menyertai contest ini adalah seperti berikut Klik di sini Jacob’s Malaysia  


 Log in dulu kat FB page Jacob Malaysia dan LIKE page, kemudian korang hanya perlu mendaftar details peribadi dan muatnaik gambar yang mengambarkan moment #simplePleasures dan jangan lupa untuk #Hastag (#SimplePlesures) pada caption korang nanti.



 Dari telefon pun boleh.. hanya dengan amik gambar dan letakkan caption beserta Hastag #SimplePleasure dan share dalam instagram lepastu shara lah skali kat FB page Jacob Malaysia, Make sure ajak kawan2 korang untuk like gambar korang tu ok.

During meeting session pun tetap kunyah Low Sodium Hi Fibre sebab nak elak dari makan nasi lemak, yang penting ia mampu buatkan perut kenyang dan its a simple meal for breakfast my #SimplePleasures.



Sentiasa adakan stock kat workstation bila tak sempat nak lunch atau lapar untuk minum petang. menyihatkan dan mudah serta sedappp sangat-sangatlah #SimplePleasures

Pemenang akan dipilih based on:

 Pemenang setiap minggu akan mendapat
- Jacob’s products bernilai RM200

Pemenang Grand prize akan mendapat
-1 year supply of produk Jacob bernilai RM2,400 dan Philips Saeco Coffee Machine






  • (1) PemenangGrand prize: Caption paling creative, best photo dan undian tertinggi

  • (2) 30 photos akan dipilih setiap minggu.Lima pemenang akan dipilih setiap minggu selama 6 minggu berdasarkan undian tertinggi. 

So apa tunggu lagi.. jom pakat pakat join jom... saya sudah!! korang??...


Comments

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…