Skip to main content

1st Dress dari POPLOOK yang selesa.




Assalamualaikum..

Hihi pertama kali pakai dress labuh atau jubah moden ni. Gara gara tengok kakak officemate aku pakai macam cantik je. Tapi mula mula tak tahu nak cari kat mana sebenarnya baju baju jubah yang cantik dan moden ni, yer kalau ada pun kadang singkat ataupun jarang. Aku ni berukuran tinggi 168 inci kalau beli sebaranangan mau kang pakai nanti paras buku lali je. Dah tak cun lah jadinya kalau pakai nampak weird kot.

Nasib lah tanya kawan kawan, pahtu aku try lah google kat website website yang jual muslimah appearance yang breastfeeding friendly almaklumlah masih menyusu anak kan, kang kalau pakai dress yang tak breastfeeding friendly ni, mula lah nak kena selak bagai, tak ke menyusahkan tu. Banyak jugak yang aku servey tapi sudahnya kakak opis aku cakap cuba tengok kat POPLOOK.

Kata dia kebanyakkan baju dress dia beli kat sini, selesa dan affordable lah untuk dimiliki. So bila aku google meneliti seharian terbekenang plak dengan Livia botton front cobalt blue. So mudah bila nak breast feed anak nanti kan.

Amat berpuas hati sebab dalam tengah hari aku order dan siap bayar esok paginya barang dah sampai.. hah pantas, apa lagi excited lah aku dan fikir bila nak gayakan my 1st dress labuh. ( Mula2 asyik fikir je kalau pakai dress camni akan nampak gemuk dan macam pregnant lady) tapi sangkaan aku silap, ramai je yang suka dengan dress aku ni. heheh.. Tq lah POPLOOK sebab puaskan hati customer macam saya ni.

Totally sangat happy dan lepas ni kena shopping dress camni lagi. Mudah dan sopan, material pun ringan dan cantik. ada macam macam corak dan warna. bekenan sambar saja...

Jom layan gambar aku yang mengedix dengan dress baru dari POPLOOK ni.














Comments

  1. cantik sangat comel ni
    dah la tinggi
    suka momoy tengok dear pakai
    lawaaa

    momoy pun TPL lover
    hehe... dah bayak beli dari TPL
    oh subuh tadi baru jer beli few items dari TPL
    nanti momoy update. jemput baca tau =)

    ReplyDelete
  2. alah comel suka tgk momoy macam korean tau..dah lah putih merah gram lak tgk.. cml ni makan macam2 xdapat lagi kulit putih kemerahan ni..
    tinggi apanya baru je 166" je momoy..brat pun 55kg... bila lah nak dpat 45kg ni..gigih makan supplement ni..

    untuk momoy jgn isau 1st place yg akan cml blogwalking setiap kali nk baca latest update.. lagipun baca citer n info momoy xboring dan best.. best sbb momoy yg try sendiri produk2 tu

    ReplyDelete
  3. same la. Sya nk beli kt poplook tp risau singkat. dress yg ni yg standard punye ke or yg tall nye tu? sebab tall tu limited jek design die. aaa..stress!!! padahal xde la tnggi mane pon. hahaha

    ReplyDelete
  4. orked violet - hah awk ada scent yg sama.. saya pun bajet2 tinggi gak ttapi poplook ni mmg beli jubah or dress die mmg puas hati. Labuh dan selesa lah.. kira ukur betol2 size badan. memang terletak je bila pakai.

    ReplyDelete

Post a comment

Pinkygroupsaid

Popular posts from this blog

Resepi Mi Sedap Goreng Pedas Kaw-Kaw!!

Sekarang aku kemaruk makan meggi goreng pedas kaw-kaw. Yang pasti meggi goreng tu bukan dari kedai tapi dari air tangan aku sendiri. Sejak pertama kali adik aku buatkan meggi goreng, sampai sekarang masih teringat kat meggi goreng dia. Itu pasal lah gigih aku belajar masak meggi goreng ni. Pemilihan brand meggi apa pun penting tau. Dan aku memilih Mi Sedap. Tahlah sebab tekstur mi die tak kembang selepas direndam kot. Lepas tu kebanyakkan kedai makan memang guna Mi Sedap untuk Goreng-goreng. Ada je yang guna MAGGI tapi untuk jenis masakan berkuah atau sup suai lah kot.
Cara-cara nak masak tu senang lah sangat.
Rendam Mi Sedap dengan air panas dalam 2 minit .Bahan rencah tu dah sedia ada ketepikan dulu.Tumis bawang putih sama bawang besar sampai naik bau.Campurkan segala rencah yang memang sedia ada dalam 1 pack Mi Sedap tu.Gaulkan kesemua bahan dan masukkan cili api (mengikut tahap kepedasan)Masukkan Mi Sedap (yang telah ditapis airnya) gaulkan sekali jalan dan kemudian tambahlah kica…

Review :LA BOURSE LABOURSE SHAMPOO TREATMENT SYAMPU & Essential Tonic Conditioner

Hi korang. harini aku tergerak hati nak share pasal satu shampoo ni, yang aku baru beli bulan lepas. Ok ada perkara menarik yang aku nak sharekan bersama korang tentang kebaikkan shampoo ni. Tapi sebelum tu meh nak tanya apa masalah utama kaum wanita. Tahu kan rambut tu mahkota wanita. Tapi kalau dah rosak, kesan dari chemical yang ada dalam produk rambut yang diguna setiap hari memang parah lah kan. Sama lah kes macam rambut aku. Secara jujurnya, aku sangat suka warnakan rambut. Terlalu suka. Cuma lately ni bila rambut dah haruk teruk, kelam kabut lah nak kena cari solution untuk baik pulih balik rambut kan.


Antara masalah wanita dan rambut, bila ada anak kecik. kata orang tua-tua, bila bayi kita menyembur atau dalam pahaman lain, anak suka sembur-sembur air liur, rambut si ibu automatik akan gugur. Tak tahu lah mitos tu betul ke tidak. Macam aku dulu alhamdulillah, azriel sembut patplohkali sesaat pun tak ada gugur. tapi rambut kering dan kadang susah nak urus. Ada yang bermasakah ra…

Braces Part 1 kena tahu dulu info baru start dengan journey ok.

Hi Korang. Lama nya tak borak pasal hal diri sendiri ni. yela sejak jadi mak mak ni. macam ni lah life. banyak benda ditumpukan sepenuhnya untuk menguruskan anak. Yer urusan sendiri pun ada. cuma tak diceritak dalam ruangan ni macam kebiasaan aku buat.


Korang yang lama dulu yang setia tegar terjah blog aku ni, mesti ingat macam mana rupa gigi (stuktur dan susunan ) gigi asal aku kan? Huh yer.. memang tak cantik lah. bersiong sana sini. Belum senyum dah terjulur si taring. Senang cakap bila nak borak dengan orang atau nak ketawa, tangan aku dah get ready nak tutup mulut. Takut diorang terkejut tengok Predictor senyum.
Aku ni kalau nak diikutkan tak takut lansung dengan doktor gigi ni. Tapi kalau doktor kesihatan tu yang mula nak merangkak panggil makpak atok nenek sebab takutkan jarum yang tiba-tiba menusuk kat liang urat dengan tak rela. (ishh tak suka betul masa tu) sakitt!! Ok jom berbalik kisah pasal gigi aku ni.
Ok tengok je awek cun senyum dengan senyuman yang membuatkan semua m…