Posts

Showing posts from September, 2014

Meeting sepanjang minggu ni.

Image
Kebelakangan ni, aku sikit sebok, nak kata sebok sesangat kalah PM tu takdalah tapi memang sebok lah sebab banyak documents atas table aku yang blom clear up lagi. Sepanjang 2 hari ni, aku terlibat dengan pitching dan meeting, sah sah lah takda masa nak godek dan update latest post. Ni pun sebab diorang bagi short break so aku sempat lah type   apa yang sempat ditekan pada keyboard ni. Letihnya lahai.. huhu.. ngantuk pun ada..Esok ada action coach lagi, makna kata seharian lah dalam meeting room.. fuhh..lebam.. Nasib baik sesi action coach tu best. Ada lagi product yang aku guna yang belum sempat di review. Nanti2 dah free aku update lah nanti.

Meeting sepanjang minggu ni.

Image
Kebelakangan ni, aku sikit sebok, nak kata sebok sesangat kalah PM tu takdalah tapi memang sebok lah sebab banyak documents atas table aku yang blom clear up lagi. Sepanjang 2 hari ni, aku terlibat dengan pitching dan meeting, sah sah lah takda masa nak godek dan update latest post. Ni pun sebab diorang bagi short break so aku sempat lah type   apa yang sempat ditekan pada keyboard ni. Letihnya lahai.. huhu.. ngantuk pun ada..Esok ada action coach lagi, makna kata seharian lah dalam meeting room.. fuhh..lebam.. Nasib baik sesi action coach tu best. Ada lagi product yang aku guna yang belum sempat di review. Nanti2 dah free aku update lah nanti.

Pneumococcal/pneumokokus Vaksin

Image
RAMAI yang kurang prihatin terhadap masalah penyakit penyakit berjangkit di kalangan kanak-kanak. Perkara ini harus dipandang serius kerana kira-kira dua juta kanak-kanak berusia bawah lima tahun mati setiap tahun. Antara penyakit berjangkit dan kematian utama di kalangan kanak-kanak yang semakin disedari di seluruh dunia ialah pneumokokal Penyakit itu antara penyakit pembawa maut yang paling mudah berjangkit pada hari ini. Dianggarkan seorang bayi meninggal dunia setiap seminit di seluruh dunia akibat jangkitan bakteria pneumokokus. Anggaran yang dibuat Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) itu turut mendapati, setiap tahun penyakit itu menyebabkan kematian lebih sejuta kanak-kanak berusia lima tahun ke bawah di negara membangun. Dianggarkan kira-kira 60 peratus kanak-kanak tadika dan prasekolah juga menjadi pembawa bakteria pneumokokus yang boleh disebarkan kepada kanak-kanak lain dalam pergaulan harian di tadika atau taman asuhan. Penyakit Pneumococcal penyakit serius di kalangan kanak

Estee Lauder Take It Away Gentle Cleansing Milk Review

Image
Estee Lauder Take It Away Gentle Cleansing Milk Apa yang aku boleh review dari kesan pemakaian product ni adalah, didatangkan dengan bentuk botol sederharna berwarna biru gelap, seperti gambar yang aku attached, dan kemudahan bila nak apply hanya perlu pam pada pemicu, memberikan jumlah yang cukup untuk pemakaian. Botol yang unik serta tulisan emas yang menambahkan kemewahan jenama serta kualiti product. Bersesuaian untuk semua jenis kulit. teksturnya berbentuk losyen/ creamy putih yang sangat ringan. fomulasi yang mudah larut dan mudah untuk menanggalkan kotoran dan kesan pemakaian make up sepanjang hari. Didalamnya terkandung bahan dari tumbuhan botanikal alam serta pokok lidah buaya yang mampu melembabkan serta melegakan kulit wajah setelah seharian menampung solekan seharaian dan limau yang kita sedia tahu khasiatnya untuk melarutkan dan mematikan kuman2 yang terdapat pada kulit wajah. Pada pendapat aku sendiri, setelah lebih dari 3

Azriel warded lagi disebabkan HFMD

Image
Assalamualaikum.. baru nak aktif berblog, nasib aku tak berapa baik. Anak aku Azriel di serang jangkitan virus tangan kaki dan mulut atau HFMD.  Alkisahnya, selepas kami balik dari kampung bersempena cuti hari merdeka, Aku hantar die rumah baby sitter macam biasa, sehinggakan hari Rabu, baby sitter bagitahu yang badan anak aku dedar, aku mintak pengasuh bagikan ubat sambil monitor, alhamdulillah sehingga tengahari, anak dah tak demam, semalaman bersama aku pun die memang tak demam, esok kan pagi Khamis, pengasuh bagitahu yang anak aku demam lagi, yang aku pelik, asal bawak rumah pengasuh je mesti demam, macam biasa aku minta pengasuh monitor dan bagi ubat makan. Sehingga ke petang Azriel ok lagi malamnya dia aktif je bermain, cuma aku notis die kurang nak makan, Bila aku tanya pengasuh, katanya semua ok je. Azriel menyusu macam biasa. sehingga membawak ke hari sabtu, Azriel merengek dan menagis setiap malam, makan taknak, minum apatah lagi, Bila aku bawa dia ke ruang tamu, mesti direba

2nd time warded. Masih di ward.

Image
2nd time warded. Anyway akan update selepas semuanya selesai dan Azriel kembali pulih seperti sedia kala.

2nd time warded. Masih di ward.

Image
2nd time warded. Anyway akan update selepas semuanya selesai dan Azriel kembali pulih seperti sedia kala.