Posts

Showing posts from July, 2014

Tasbih cute dari Cik Momoy

Image
Siapa sangka perkenalan kami bermula pada tahun 2008, masa tu aku mula2 bergiat dalam dunia berblogging ni. Memang time tu kosong takda sebarang ilmu, nak update citer memang over excited lah sebab pertama kali berblog, apa sahaja topic mesti aku nak post nak update. Suka betul time tu. Segala benda aku share dedulu. Maklum lah masa tu aku masih single, masa banyak terluang dahtu suka sangat mengupdate entry2 aktiviti seharian. Kira apa sahaja aku buat seharian mesti nak citer ..poyo x?? hahah dan Alhamdulillah tak sangka jugak ramai jugak silent reader dan stalker yang dating singgah page aku. Dulu page aku takda lah secute ni. Dulu betul2 guna basic editing yang ada pada setting page je. Skang dah hebat sikit sebab upah orang. Nak harapkan aku buat page siap ada gambar aku kat banner memang tak lah kan. Aku bukan terer. Heheheh Zaman dah moden bayarkan untuk charge service and dpt result then. Ok bukan ini yang aku nak citer sebenar, apa yang aku nak ceritakan adalah perasaan

Puasa dan Juadah

Image
Assalamualaikum.. wah liplapliplap dahnak pertengahan puasa sudah. Macam tak sangka cepat betul masa berlalu skang kan?. Ish..kenapa pantas sangat ni, Untuk bulan puasa ni kebiasaannya apa yang korang akan masak ek untuk juadah berbuka?. Aku? Cam biasa lah masak jela, tu pun lauk2 yang simple dah mudah. Paling penting nak masak tak perlukan bahan2 yang kompleks. Nak2 aku gerak balik dari opis jam 4.30 tajam setiap petang, berlalri anak kejar train, pahtu sampai bukit jalil, jalan kaki lagi ke car park yang jauhnya dalam 30meter. Pahtu redah jammed..dupdapdupdap..sampai umah kul5.45, jemput Azriel dari rumah baby sitter. Sampai dalam umah dalam jam 6.05minit.. sebab baby sitter azriel yang baru hanya tinggal sebelah bangunan rumah aku. So tak perlu tekan minyak untuk jemput die. Guna tenaga sahaja. Sampai umah, letak handbag, tanggal jam gelang tudung kepala semua, mula sesengkan lengan baju sebab nak kejarkan masa berperang kat kitchen plak. Ok ngam2 bila sampai umah a