Posts

Showing posts from March, 2014

Azriel yang kuat. Rotavirus infections.

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Wah dalam kekalutan masyarakat dunia duk heboh dan bersedih dalam kehilangan pesawat penumpang MAS MH370. Aku pun dirundum duka jugak. Itulah apa nak di kata bila Tuhan memilih kita sebagai insan terpilih untuk menghadapi ujian yang sukar. Pada tarikh 14hb genab Azriel 11 bulan 1 hari   sudah. Happy memanglah happy anak dah besar kot. Dah pandai sebut certain ayat jugak dah paham ape kita cakap. Tapi Malang tak penah berbau kan? Kalau bau dah lame boleh prevent kan? Nilah kisahnya atau lebih dikenali dengan kronologi mula-mula tanda Azriel dapat Rotavirus. Jam 12.05pg (15.03.14) Azriel tiba2 merengek nak kata lapar, baru je menyusu kot dalam setengah jam macam tu tiba2 die menangis, cam biasa lah bila azriel menangis aku akan hulur lah susu badan kat die mesti die diam. Tapi kali ni die menolak. Tapi bila hulur air kosong dlm botol susu tu. Laju je sedut macam orang yang dahaga sangat2. Badan die mula dedar, panas2 suam. Aku bag

Foot Musk dari It'S Skin.

Image
Produk ni aku beli dengan kawan aku yang mane sama sama pergi bercuti di Korea. Kira share beli la. Kalau korang nak tahu. Produk kecantikkn kat sana memang murah gile. Boleh beli borong gitu. Contoh macam musk ni. Kebiasaannya 1 paket ada 20keping baru rm20. Kalau kat sini. Sah sahlah mahal. So produk musk yang aku nak preview kali ni. Adalah foot musk dari It'S SKin. Cara pemakaian dan keadaan permukaan kulit sebelum apply  Result selepas apply Tadaaaa... Review : Sangat bagus. Result serta merta. Cecair yang terkandung dlm produk sangat moisture. Tapak kaki tumit terasa sangat halus. Lembut dan terasa lembab. Bau pun wangi. Mampu hilangkan rekahan pada tumit kaki. ( bagi wanita yang tiada masa untuk manjakan kaki korang cam ako memang sangat sesuai lah) sebab cara penggunaan yg mudah. Semudah pemakaian stoking. Biarkn selama 20minit dikaki seterusnya setelah selesai hanya sedikit urutan kecil untuk spread out lebihan cecair supaya meresap ke dlm kulit. Hasilnya s

Puding roti Comel. Azriel's favorite

Image
Bahan yang mudah dan sangat berkhasiat. Senang disediakan tanpa bahan yang merumitkan. Semestinya kegemaran si anak teruna. Agak2 ada roti yang masih tak habis dan belom tamat expired date boleh lah cuba buat. Bahan bahan 4 keping roti 250ml susu krim Butterscotch 4biji telur gred B Tepung kastad 2 sudu besar. Caranya   Panaskan susu atas api yg sederhana. Tapi xperlu sampai mendidih. Sementara tu potong roti kepada 4 bahagia dan buang kerak roti yg keras. Lepas tu sapu butterscotch pada roti nipis sudah. Setelah siap susun dlm loyang pembakar.  Sambil tu pukul telur bersama susu sehingga sebati dan kembang. Selepasitu masukkan campuran telur dan susu tadi dengan tepung kastad.  Pkul hingga kembang dan akhir sekali masukkan didalam loyang yang berisi roti tadi. Biarkan selama 15minit utk roti tu kembang dan sebati dengan campuran tadi. Akhir sekali masukkan dalam oven dan bakar dalam suhu 180 cel selame 30minit atau kerak roti kelih