Posts

Showing posts from December, 2013

Korea Eps 1

Image
(6 December - 11 December 2013) Destinasi percutian kali ini tahun ini adalah Korea yer Tuan Puan. Yer Kampung halaman si Lee Ming Hoo ataupun Jo in Sang kalau gamaknya korang tak kenal jugak Tempat tinggal ahli keluarga Running man. Hah!! Dan dan je trus ingat kan..mentang-mentang lah rancangan tu fofuler. Bertolak dari KLIA airport pukul 12 tengah malam, penerbangan mengambil masa dalam 5jam, Dan akhirnya sampai di Incheon Airport pukul 7.10pagi. No Flight yang aku naik masa tu KE672 (Korean Airline) Semestinya stewardess dorang cun melecun kulit putih mulus lagi licin tinggi dan jugak kurus ramping. Baru naik flight dah fefeeling Kpop. Sampai je kami di sana disambut mesra oleh oppaonni tour guide yang bakal jadi our navigator sepanjang tempoh percutian. Miss Ahjuma Miki and lagi sorang mamat kpop tu tak hingat nama dia ah tapi muka memang jambu lah. Hah baru ingat oppa Ricky. Quite handsome la jugak. Breakfast dulu dengan donut dan juice dan seterusnya kami dibawa berjal

Review Beauty Concept Whitening Capsules Set

Image
Hah Kali ni nak buat review tentang Beauty Concept Whitening Capsules Set. Ok inilah pengalaman aku. consume makan vitamin yang aku amalkan dalam tempoh sebulan dan hasilnya adalah sangat memuaskan, yang penting result selepas sebulan penggunaan menjadikan aku tarikan kekawan, yang bertanyakan aku. Apa yang aku amalkan atau brand make up ape yang aku pakai sebab nampak kulit aku sekata. Hah..kan..untuk daik2 manis yang merancang nak built up balik kulit kusam mati atau tak bermaya tuh boleh lah cuba, atau hakak hakak yang bakal cecah 3 series cam aku ni sangat sangat lah labus kalau nak makan serta amalkan. Tak rugi pun jika ia untuk kecantikkan luar dan dalaman kita sendiri. Mahal takpa bila dipuji kita jugak yang untung kan. So nak tau antara kandungan bagi setiap botol yang aku amalkan sila luangkan sedikit masa untuk baca detail kandungan bahan yer. Ini berguna bagi encik/cik farmasi yang nak kaji tahap keselamatan produk yang aku tengah makan ni. ALPHA LIPIOC ACID 800

Review Untuk Dear Darling Tint, Color My Brow dan Drawing eye Brows dari ETUDE HOUSE

Image
  Ok 3 barang ni aku beli masa bercuti di Korea. Produck dari Etude House tidak pernah mengecewakan aku. Dah masuk 4 tahun aku setia dengan sebahagian produk dari brand ni. Kenapa aku suka sangat? sebab warna tekstur, kandungan juga effect terhasil bila apply pada wajah tidak pernah buatkan aku nampak buruk. So untuk kali ni, aku teringin nak cuba 3 barang ni. 1) Dear Darling Tint (macam lip tinted) Hasil yang bagus, litupan nipis tapi dan ringan nampak sangat natural, bibir maintain merah kemerahan dan tahan lama. 3 variasi warna dikeluarkan . Berry Red, Real Red dan Orange Red. Packaging yang mudah bawa,slim dan cute. Mesti pengemar barang barang kawaii menyukainya.   2) Color My Brow (Rich Brown) Yang ni sangat best, sebabnya bagi orang seperti aku yang kerap kali tukar warna rambut (kekonon KPOP sangat) sangat sesuai beli warna ni. ok sebelum terlupa ia bukan maskara yer, memang lah nampak berus celup tu cam berus maskara tapi kegunaan ia adalah