Posts

Showing posts from August, 2013

Avent's feeding bottle untuk Azriel

Image
Hari khamis lepas aku keluar ngan kak reen, sambil temankan kak reen beli barang untuk Aidilciptri.  Jadi aku tumpang sekaki singgah di one baby world kat tepi Giant Melawati. Sebelum ni Azriel guna Tommee Teppe. Tapi aku rasa cam die xbrapa nak suka dah ngan botol tu skang. Tanya Diyana mungkin sbb puting die spetutnya dah kena tukar dulu die masih kecil boleh lah guna saiz 1. Tapi skang die dah nak masuk 5bulan. Haruslah tukar ke dua atau saiz 3. Tapi disebabkan aku selalu tengok mak ngah (biras yang jaga Azriel) slalu guna botol susu Avent ni bila feeding Azriel dahtu habis plak susu tu. So atas nasihat mak ngah aku cuba lah tukar botol brand dan size punting. Memang tak disangka tekaan makngah betol. Azriel cukup selesa ngan botol avent tu. Tak tau kenapa mungkin size botol tu yg sangat praktikal dan suwiit2 je bila travel. Tomme Teppe pun ok dan aku suka desingnya. Dan die pun mudah untuk di cuci. Tapi takpe lah. Kita cuba try test la camne feel guna botol brand Avent ni. Setakat

Avent's feeding bottle untuk Azriel

Image
Hari khamis lepas aku keluar ngan kak reen, sambil temankan kak reen beli barang untuk Aidilciptri.  Jadi aku tumpang sekaki singgah di one baby world kat tepi Giant Melawati. Sebelum ni Azriel guna Tommee Teppe. Tapi aku rasa cam die xbrapa nak suka dah ngan botol tu skang. Tanya Diyana mungkin sbb puting die spetutnya dah kena tukar dulu die masih kecil boleh lah guna saiz 1. Tapi skang die dah nak masuk 5bulan. Haruslah tukar ke dua atau saiz 3. Tapi disebabkan aku selalu tengok mak ngah (biras yang jaga Azriel) slalu guna botol susu Avent ni bila feeding Azriel dahtu habis plak susu tu. So atas nasihat mak ngah aku cuba lah tukar botol brand dan size punting. Memang tak disangka tekaan makngah betol. Azriel cukup selesa ngan botol avent tu. Tak tau kenapa mungkin size botol tu yg sangat praktikal dan suwiit2 je bila travel. Tomme Teppe pun ok dan aku suka desingnya. Dan die pun mudah untuk di cuci. Tapi takpe lah. Kita cuba try test la camne feel guna botol brand Avent ni. Set

Raya pertama bagi Azriel

Image
  Seperti biasa la, setiap kali post2 baru aku banyak ceritakan tentang anak teruna aku. Nak buat camne dah ada anak kan? heheh So raya pertama bagi anak teruna aku Azriel aku bagi sebaik mungkin..sakan bershopping hanya untuk die..memang tak boleh tahan tgk baju cantik2 .   Walaupun Azriel baru 3 bulan bagi aku die wajib ada baju melayu. memang kat kedai tak jual sebab tulah aku jahit sendiri, yang paling best samping die pun aku jahit sendiri heheheh...suka tengok masa die fitting..     tengok jelah koleksi baju raya yang berjaya mummy sambar untuk anak mummy ni..dulu selalu dengar org cakap biar kita tak beraya janji baju raya anak keperluan die cukup dan selengkap mungkin. Memang betul lah bila sampai turn aku merasa..kalau pegi mall bila belek baju sendiri harga RM60 ke atas tu dah pikir lapaploh kali nak beli ke tak. Tapi bila bab baju anak Rm100 selai pun aku beli. Siyes tak boleh tahan lah tgk baju2 semuanya cantik. Apapun slamat hari raya sayang semoga kamu membesar dengan bai

Raya pertama bagi Azriel

Image
  Seperti biasa la, setiap kali post2 baru aku banyak ceritakan tentang anak teruna aku. Nak buat camne dah ada anak kan? heheh So raya pertama bagi anak teruna aku Azriel aku bagi sebaik mungkin..sakan bershopping hanya untuk die..memang tak boleh tahan tgk baju cantik2 .   Walaupun Azriel baru 3 bulan bagi aku die wajib ada baju melayu. memang kat kedai tak jual sebab tulah aku jahit sendiri, yang paling best samping die pun aku jahit sendiri heheheh...suka tengok masa die fitting..     tengok jelah koleksi baju raya yang berjaya mummy sambar untuk anak mummy ni..dulu selalu dengar org cakap biar kita tak beraya janji baju raya anak keperluan die cukup dan selengkap mungkin. Memang betul lah bila sampai turn aku merasa..kalau pegi mall bila belek baju sendiri harga RM60 ke atas tu dah pikir lapaploh kali nak beli ke tak. Tapi bila bab baju anak Rm100 selai pun aku beli. Siyes tak boleh tahan lah tgk baju2 semuanya cantik. Apapun slamat hari raya sayan