Posts

Showing posts from July, 2013

Make up class bersama MUA CIk Farah Adnan

Image
Hah tu dia dah lame sangat teringin nak join kelas make up2 ni. Nak nak skang kaler pallet dah ada macam2 sume nak 3D kan.0166 Kelas ni dah lame ako register. Tapi disebabkan keadaan yang tak mngizinkan dah masuk 3 kali aku cancelled. Kali ni tak boleh jadi kot kot mane pun aku kena jugak pegi. Sementara ada 1 kekosongan lagi aku ajak lah Dani. Syukur Dani free pada tarikh tu. Kellas tu bertempat di shah alam seksen 7 dekat restoran Barra. Di tingkat 1. Dari jam 10pagi sampai 4ptg lebih2. Bermula dengan sesi pengenalan dan seterusnya basic makeup light make up/make up no make up last skali heavy make up sgt sesuai untuk majlis2 makan malam. Yang bestnya cik Farah sanga2 sporting dan ceria. Walau puasa die maintain senyum pahtu ditambah seri ngan gang kakak2 yang datang satu group dan diorang adalah bersaudara. Bayangkan camne kelas tu. Riuh tau..macam2 lah lawak n soklan pelik yang kitaorang tanya sampai kecut pusat nak tergelak. Lepas je cik Farah demo sampai la turn kitaoran

Hari jadi yang tak jadi

Image
Tajuk pun dah cam pening..yer betolkememang tak jadi.kesnya aku tertido ngn anak dan biarkan en suami ngan kek di ruang tamu. Bukan sengaja maklum la ape2 anak dulu kita utamakan. Sampi aku lupa 16 julai tu harijadi aku. so 16 julai pagi tu selamba itik aku g keje. Semestinya diopis semua la wished aku.erm...sebab bulan pose. Klau tak dah lame dapat makan free. Ok balik je umah lepas berbuka terus en suami mintak aku tiup lilin ( hahaha nak jugak suh tiup lilin kan kan.kata besday gal...la..sangattt) Tapi tahun ni sangat bahagia bagi aku sebab dapat smbut bersama insan kesayangan aku si kecik comey molek..Azriel. tengok jela glagak die orang tiup lilin melopong je tengok. Hihi aku siap suruh die potong kek. Inilah keje2 ibu yang takda keje.aniaya anak la..hihi. Btw thanks daddy for the birtday cake...love you n azriel so much..muah!!

Hari jadi yang tak jadi

Image
Tajuk pun dah cam pening..yer betolkememang tak jadi.kesnya aku tertido ngn anak dan biarkan en suami ngan kek di ruang tamu. Bukan sengaja maklum la ape2 anak dulu kita utamakan. Sampi aku lupa 16 julai tu harijadi aku. so 16 julai pagi tu selamba itik aku g keje. Semestinya diopis semua la wished aku.erm...sebab bulan pose. Klau tak dah lame dapat makan free. Ok balik je umah lepas berbuka terus en suami mintak aku tiup lilin ( hahaha nak jugak suh tiup lilin kan kan.kata besday gal...la..sangattt) Tapi tahun ni sangat bahagia bagi aku sebab dapat smbut bersama insan kesayangan aku si kecik comey molek..Azriel. tengok jela glagak die orang tiup lilin melopong je tengok. Hihi aku siap suruh die potong kek. Inilah keje2 ibu yang takda keje.aniaya anak la..hihi. Btw thanks daddy for the birtday cake...love you n azriel so much..muah!!

Zairiel Azriel Hezry dah besar anak mummy

Image
Alhamdullillah cepat masa berlalu. Kini cahaya mata ku satu satunya dahpun genab 3b bulan. Alahai kenapa cepat sangat masa berlalu teringat lagi masa mula mula saat kelahirannya. Tapak kaki si kecil ni sangat2 lah halus. Waktu mula mula dapat imunisasi yang pertama adalah di kampung, masa tu aku berpantang di kampung, inject pun kat klinik desa. Jarum pun besar..ape lagi melalak la si kecik ni. Habis pantang trus balik KL, Dan cukup 2 bulan dapatkan suntikan imunisasi kat klinik Mediviron with Dr Getha, biasa lah tu Dr garnae  aku. namapun kinik bayar kan jarum pun halusss je. Azriel lansung tak nangis. tau tau dah siap. Semalam Azriel dah genab 3 bulan,sekali lagi akan di inject. Tapi alhamdulillah die nangis kejap tapi bukan melalak, mungkin terkejut + die ngntuk mengamuk lah bila orang kacau waktu tido die. Selama 3 bulan rutin penjagaan dia, banyak yang aku pelajari dan yang terbaru perubahan bulan yang membuatkan die suka merengek n suka sangat duduk dalam pangku.Jumlah susu pun d

Zairiel Azriel Hezry dah besar anak mummy

Image
Alhamdullillah cepat masa berlalu. Kini cahaya mata ku satu satunya dahpun genab 3b bulan. Alahai kenapa cepat sangat masa berlalu teringat lagi masa mula mula saat kelahirannya. Tapak kaki si kecil ni sangat2 lah halus. Waktu mula mula dapat imunisasi yang pertama adalah di kampung, masa tu aku berpantang di kampung, inject pun kat klinik desa. Jarum pun besar..ape lagi melalak la si kecik ni. Habis pantang trus balik KL, Dan cukup 2 bulan dapatkan suntikan imunisasi kat klinik Mediviron with Dr Getha, biasa lah tu Dr garnae  aku. namapun kinik bayar kan jarum pun halusss je. Azriel lansung tak nangis. tau tau dah siap. Semalam Azriel dah genab 3 bulan,sekali lagi akan di inject. Tapi alhamdulillah die nangis kejap tapi bukan melalak, mungkin terkejut + die ngntuk mengamuk lah bila orang kacau waktu tido die. Selama 3 bulan rutin penjagaan dia, banyak yang aku pelajari dan yang terbaru perubahan bulan yang membuatkan die suka merengek n suka sangat duduk dalam pangku.Jumlah susu

Aqiqah untuk Azriel

Image
Alahamdulillah selesai sudah majlis aqiqah untuk cahaya mata kami Zairiel Azriel Hezry pada 7 Julai 2013. Tak ada apa yang istimewa selain dapat kendurikan 2 ekor kambing untuk tetamu. Alhamdulillah sume berpuas hati. Untuk majlis ni aku tak banyak masuk campur sebab segala persiapan ditaja sepenuhnya oleh MIL. Syukur moga murah rezeki. . Cuma en suami support untuk kambing dan catering. Tak dapat nak citer panjang sebab tetamu ramai dan aku tak bersama camera time tu. Ini je yang mampu untuk tatapan anda sume yer. 2 perkara yang buat aku seronok pertama adalah Azriel sedang mengayakan baju melayu yang aku jahit sendiri dan yang kedua aku mampu sarung baju nikah cuma sangkut dibahagian dada(sebab bf itu pasal saiz disitu tertiba bertambah) dengan itu telah berjaya membeli baju baru yer yang ako gayakan sekarang. Mula2 konon nak pakai selendang tu letak dan tebar je atas kpla cam rimas skali kebetulan ada pin tudung nah siap silang camtu nmpak lah kemas s