Posts

Showing posts from June, 2013

Baju melayu pertama Azriel

Image
Salam.. Hah rajin lah sangat kan nak menjahit. (ini bukan rajin yer ini terpakse dimana size bayi sekecil 2 bulan yang lahir xcukup bulan ni memang xjual. kalau ada pun untuk 6bulan ke ats. Ok lah anak oii mummy rela semata mata nak tgk anak mummy ni melaram.heheh. Tujuan, Tujuan buat baju melayu untuk Azriel ni bukan lah semata mata sebab raya dah dekat, ish..tema raya tak decided lagi tau. tak tau lah nak warna apa tahun ni..kalau boleh ako nak warna pink lagik.hahahha oit..oit..dah ada anak laki masih verangan pinkish2 lak..haruslah biru kalau boleh. tapi 2 tahun lepas dah biru..so???tah tunggu dan tgk. Untuk baju melayu kali ni aku buat sebab majlis aqiqah Azriel tak lame lagi 7/7/13 ahad depan. seminggu lagi. yela majlis bercukur sama. semua pakai baju melayu takkan die nak kena pakai baju rompers kot. Dengan itu gigih lah aku pegi carrefour wangsa maju masa lunch time untuk dapatkan kain dalam Nagoya. Nasib baik ada. Warna pun nasib baik berkenan kat hati. Mula menjahit. Ok esok

Berpantang

Image
Hah lame betul nak tunggu tempoh pantang habis, trase nak mereng jap ako dibuatnya. nak2 duk kampung kan..line tenet xbrape nak maju. kejap kejap ada cam biskut plak, ada satu masa sampai melekat ako kat dinding nak cari signal, siyot je.. Betul ke tempoh berpantang adalah waktu rehat yang terbaik untuk wanita selepas bersalin cam ako? erm kalau tanya ako takda maknanya. Sebabnya itu adalah satu tempoh ujian dimana fasa terbaru dalam rutin kehidupan seharian korang akan berubah. takkan boleh nak tido sedar2 pagi besok langit dah cerah, Sebab anak korang akan menguji ketahan mental juga ketahan mata korang tak lupa juga kudrat yer tuan puan. Perghhhh...sampai sakit tulang belikat ngn pinggang kot. Sebabnya anak akan bangun menyusu 2 ke 3 kali untuk satu malam kadang2 bangun untuk tukar pampers dan kadang kala anak korang taknak tido. Saja2 kebil2kan mata berjaga. Dahtu kita sebagai ibu takkan nak tido haruslah korang jadi mesin monitor. Paling tak pun bila die bosan mula