Posts

Showing posts from April, 2013

Admitted kesan dari bp yang tggi

Image
Lepas satu, satu dugaan. Kali nih ako kena tahan ward sebab bp tinggi. Camne boleh tggi itu yang ako kompius..siyes sejarah idup ako lah selame ni ako hanya ada bp rendah je. Dah lah masa nak due dah time..time ni jgak la die datang mnyerang..adeiii.. Orang tengok luaran ako cam sihat skali doc check bp ako cecah 163/100 . Uiks biar betul..cuak gak ni. Mula2 dari kesan tu sebenarnya ako da seminggu sakit kepala. Betol2 sakit sangat2 xbole citer dlm masa yang sama ako muntah batuk berkahak juga selsema. Mungkin dari kesan ubat yang byk tu yang mnyebabkan darah ako naik. Nak kata bab makan, en suami sentiasa pantau mane taknya kbyakkan mkn n minum ako die yang sediakn. Erm...bila tanya doc knp bp boleh naik. Jawab doc itu normal bg seorang ibu yg sedang hamil. Hormon changes katenya lg. Jumaat mlmbako terus di refer ke HUKM oleh Dr. Getha garnie ako. Die terpaksa keluarkan surat untuk ako buat pemeriksaan thdap bp n juga kandungan. Alhamdulillah spt biasa baby sgt sihat. Lasak lg. Itu ya

Dugaan menanti saat kehadiran kamu sayang.

Image
Lain orang lain pengalamannya. Dan bagi ako itulah dugaan dan ujian yang Allah bagi untuk ako menghayati sendiri detik2 sepanjang tempoh kehamilan. Ako seorang ahli sukan semestinya mempunyai daya tahan badan yang sangat kuat. Tapi bila sesuatu itu di izinkan Dia maka jadi lah. Sekuat atau sesihat mane pun kalau nak datang penyakit. Sakit n mati itu adalah kehendakNya. Tempoh kehamilan ku kini cecah 36 minggu bermakna sudah 9bulan. Anytime jela si penghibur duka lara ni akan dilahirkan. Seronok sebab semua kelengkapan telah di sediakan. Keutamaan untuk bayi yang bakal lahir. Tak disangka 2 minggu sebelum cukup 36minggu ako diserang demam pakej lengkap selsema n batuk. Hari pertama buat pemeriksaan doc dah ckp yg tekak ako dah luka dan terkena infection.  Larh baru 1 hari batuk.esoknya g check da parah.. ingat boleh elok ubat sampai 3x top up. Jumpa doc sampi 2 x. Ako lak mendapat semput sebab kahak yg da pekat n menyukarkan ako bernafas. So mmg xjauh la dgn en ventolin kan. Seksa tuhan