Posts

Showing posts from February, 2013

Saya yang sedang sarat 30w sudah.

Image
Kejap masa berlalu, sampai lupa bila mula2 disahkan pregnant. Syukur rezeki dari Allah swt, setelah keguguran untuk kali pertama akhirnya Dia menggantikan yang lebih baik dan indah kejadiaan. Setiap detik dan waktu ako lalui dengan penuh rasa syukur. Tak sangka perut dulu yang leper cam lempeng, pinggang yg ramping bak tiang letrik sekarang bertukar cembung da macam liquid paper aka kanta cembong. Tapi takpe tetap perasan diri masih gorgeous walau ukuran bukan lagi dibawah par. Hahaha Mengenangkan berat yang bertambah. Yer sekarang berat ako da cecah 68kg. Dan berat baby 1.2kg. Tuh dia... Sampai kena tegur ngn doktor supaya dapat mengawal kemasukkan nasi kedlm mulut. Dah xboleh makan manis,masin atau ais, dikuatiri akan menjejaskan diri ako juga baby. Taknak baby besar sgt nanti kesudahannya keluar ikut tingkap kang budak ni. Nescaya itu ako telah memulakan diet ako untuk berpuasa nasi pada sebelah pagi n sebelah malam. Kata doktor itu sahaja cara yg bole kawal diri ako dari put so

Saya kini yang kian sarat 29M1H.

Image
Salam sume, cam xpercaya plak skang kandungan ako dahpun berusia 29m1h. Bab size takyah lah cakap sememangnya ako dah berstatus mak buyong standard lah kalau body cutting dah kelaut. Bab kandungan ako plak alhamdulillah sgt2 sihat dan terlalu aktif. Lasak memang tak hingat. Kadang kadang ako yang penat sbb baby terlalu aktif. Paling tak leh tahan pada waktu pagi bila baby mengeras, yer dan time tu jugak lah perut ako sampai senget dibuatnya. Pantang orang sentuh perut ako atau raba perut mesti baby akan tendang. Suka sungguh die men tendang tendang dalam perut ako tu. Mesti die tengah buat aksi akrobatic ke gimnastik ke tahlah, kata daddy die plak baby tu bakal juara olimpik dunia.hahahah...mane2 jela. Bila baby dah mula membesar, sah2lah akan berat kadang kadang sakit pinggang ako huhu..trase sengal2 badan, sakit bahu lenguh2 sendi. Tapi takpelah adat lah orang pregnant kan?. Ako pun rajin balik kmpung jumpa bidan kampung minta urutkan badan n perut. Memang lega lah badan ni bil

Gold Coast Palm Tree, Bagang Lalang. Sepang

Image
Team building untuk 3hari 2malam kat sini.

Suami dan sup

Image
Sup..sup..itulah yang terjadi kepada kitaorg laki bini. Pelik heran bagi aku sbb yg pregnantnya ako. Tapi yg mengidam lebih adalah en suami. Nak di jadikan topik post kali nih adalah pasal sup. Sup siam..perghhhhh dengar cam layan lentok baik punya, tapi aku dah tak sanggup nk mkn telan apetah lagi hidu. Suami mengidam kat sup ni sejak awal bulan lepas. Dan boleh dikatakan hari2 aku masak sup untuk dinner. Bukan sup kosong tau. Buat sup siam tapi gilir2 la. Malam ni sup tulang. Sok sup daging.lusa sup ayam tulap sup cendawan. Tak cukup ngan itu siap die bawa bekal pegi keje. Makna kata gigih la aku bangun pagi siapkan bekal untuk die. Fuhhh. So dlm sebulan ni itulah menu yang akan aku sediakan untuk en suami. Dan itu adalah permintaan veliau. ( uiks sape peknen ni?) Kompius jap.. Tak kisah lah sbb sekarang aku dah boleh masuk dapur. Lega rasanya bila masak dgn tangan sendiri dan dapat tgk en suami makan berselera siap bertambah. Penat kacau sup td hilang..