Posts

Showing posts from January, 2013

SEPHORA COLLECTION Highlighting Compact Powder

Image
SEPHORA COLLECTION Highlighting Compact Powder A highlighting powder adalah untuk kegunaan pada kulit muka (hakikatnya ako pakai je pada leher dan sekitar bahagian dada). What it does: Sephora Brand Highlighting Compact Powder  akan menjadikan kulit korang terserlah  disusuli dengan effect yang akan korang rasai bila apply pada kulit wajah.. Brush over the high points of the face, macam cheekbones, brow bones, and lightly over the bridge of the nose for light-catching illumination.( ini akan menjadikan tulang hidung nampak mancung dan tinggi...echceh dan cam org bongkak plak idung tggi) pahtu tulang pipi akan nampak tinggi terletak cantik je bila ko senyum.(itulah kuasa  Highlighting Compact Powder by SEPHORA. ) Apa yang membuatkan ako tempting nak beli brand ni bukan ape, sebab sebelum ni ako guna shimmer powder dari Estee Lauder. Tapi paham2 jela kalau ko jenis yang makeup hari2 dahtu bape lame sangat tahan kan..sah2 lah memang cepat habis. So untuk menjimatkan badget ak

Tummy Butter for STRETCH MARKS by Palmer's

Image
Memandangkan setiap bakal ibu akan mengalami masalah rekahan juga kegatalan pada kulit akibat dari perubahan bentuk badan dan pertambahan saiz perut., Dan ini juga terjadi kepada ako..huhu sangat xselesa sebab kering dan sangat2 gatal . Ia sangat  baik untuk lutut dan siku juga, menjadikan kulit siku dan lutut sangat lembut dengan amalan pemakaian yang sekata. It's quite hard (had to use my fingernails to scrape it out at times), tetapi bau wangi ala2 coklat panas dan lavender..yumyum..pemakaian yang mudah hanya gosok pada tapak tangan sehingga ia sekata dan cair pada tapak tangan dan sapu sahaja pada perut. Yang bagus lagi, ia tidak merekah dan tidak kering pada kulit, berbanding cream biasa atau losyen yang biasa kita guna lame kelamaan akan kering dan merekah pada kulit..dah satu keje plak da selapuk kepingan losyen yg kering pada kulit. itu sangat2 lah xbagus kan. Tapi stakat pemakaian selama sebulan ni, tak dapat ako bagi jaminan yang produk ni betol2 boleh hilangkan stretchm