Posts

Showing posts from December, 2012

Taj Mahal tempat terindah untuk dilawati.

Image
Salam.. Maaf lah kawan2 di sebabkan keadaan ako yang sangat terhad dan sikit punya penat pun xboleh so ako jarang untuk update blog ni. Cam biasa lah citer ako mula basi dan  dan blog gak kembali bersawang. Hari nih masuk cuci dan tinggalkan untuk beberapa minggu atau bulan..untuk update satu2 citer. Sebenarnya banyak yang nak di share tapi tulah masa dan keadaan sangat2 xmengizinkan. So apa yang ako nak updaye ni hanya yang mane ako pikir sabgat2 bagus kalau di share kepada korang. Memang banyak tempat menarik yang ako lawati sepanjang percutian di India, Tapi antara yang terbanyak tu ako lebihkan Bangunan bersejarah ni iaitu "TAJ MAHAL" yang lain tu menarik tapi yang ni super duper menarik..so anggaplah tmpat lain tu ako dah citer dalam gambar2 ako sebelum nih ek..penat lah nak taip banyak2 panjang2 skg..sekarang da xsihat cargas cam dulu..huhuk.. Taj Mahal Taj Mahal adalah makam marmar putih yang terletak d

Shopping - Agra India Part 3

Image
Ok kali nih, destinasi kita berubah tempat yer. Kali ini kitaorang akan check out dari Acura BMK Hotel kepada Howard Park Plaza Hotel yang terletak di Agra. Perjalanan kami melalui daratan dengan menggunakan perhidmatan bas perlancongan mengambil masa 5 jam perjalanan, (ini sudah cukup mampu buat otot sendi sesape sahaja akan sengal mengal..) lagi lagi orang pregnant cam ako ni kan..fuhhh...Tuhan saja yang tahu. Tapi nasib baik BB ako pun xda buat hal dan ako hanya menghabiskan masa dengan tido sahaja didalam bas. Hah Bukak2 mata dengar diorang duk bising bising....lah da sampai rupanya. cam biasa lah permandangan yang dapat kitaorg tengok jauh sekali berbeza dengan tempat sendiri..huhuhu.. dalam hati terfikir "Kenapa lah miskin benar negara ni..?kenapa lah diorang nih sangat kelihatan pape??kesiannya tengok dengan keadaan mereka..bayi kecil yang hanya berlapikkan pakaian nipis di musim sejuk yang bagi ako seorang dewasa pun tak mampu bertahan dengan suasana sejuk tu...Erm...Syuku

Shopping - Jutawan di New Delhi Part 2

Image
Hah mesti ramai yang suka shopping kan? Yer ako jawab semestinya ..ia adalah wajib bagi kaum wanita bab kata kak Reen "Shopping is a MUST". begitulah serasinya shopping dan wanita..selari dan saling memahami.antara satu sama lain. Ok Taknak citer lagi tempat bersejarah yang ako dah jajah selama di India, skang kita citer pasal shopping/beli belah dulu ok. Apa yang best ape yang murah dan ape yang menarik perhatian untuk korang melaburkan segala fulus2 yang telah ditukar kepada note RUPEE...damn.....Very cheappppppppp!!!!!... Janpath Market Pasaran Janpath terletak bertentangan dengan Connaught Place yang terkenal, di New Delhi. Ia amat sesuai untuk membeli barang-barang fesyen terkini pada harga yang sangat sangat murah. Bajet yang berbaloi adalah di , Janpath Market. Ini adalah salah satu tempat di ibu kota, di mana korang akan menemui lebih banyak pembeli asing daripada pembeli India. Terdapat beberapa kedai kedai dan tapak tapak jualan juga di sini. Wa

Trip to India Part 1

Image
Salam, wah dah lame jari jemari ni tak menaip..rasa kremmm..sume ada sebelum tu jom stretching jari2 dulu...Ok mula. Pada minggu lepas ako ada letak entry post bergambar semata mata, yer itu gambar dan tiada sebarang jalan cerita sebab ako dah janji akan buat entry khas untuk itu. So minggu lepas ako telah melibatkan diri dengan aktiviti anjuran syarikat ako.."business Trip to India" Seramai 35 orang yang sertai. New Delhi adalah destinasi pilihan kali ini. Memandangkan tahun lepas ke Turkey, dan sayangnya ako tak berjaya untuk turut serta disebabkan tarikh yang ditetapkan begitu hampir dengan majlis nikah kawen ako. So tahun ni alhamdulillah akhirnya rezeki ako lah kan. Yang sedihnya En suami xdapat ikut sama di sebabkan dibebani tugasan yang berlambak dan memang di tegah untuk memohon cuti.(kesiannya bubu...xpe next year ayg nak u ikut jugak kot2 mane..ke Korea kita yek).. So ako akan berada di sana selama 5d4n. 6-11 December. Perjalanan melalui penerbangan MAS Airline men