Posts

Showing posts from October, 2012

Nail and hand cream by Daiso

Image
Hari minggu yang lepas terasa sangat lah bosan bila dah dekat 3 bulan ako tak keluar rumah bila hari minggu. Yela kebiasaan orang akan plan nak g mane buat ape untuk hari cuti. Terasa kuat sikit badan ni berjalan. Bubu bawak ako keluar, tapi tahap kemalasan ako yang sangat tinggi, walau ako keluar pun ako hanya selesa lepak dalam kereta. Hurm.. Baik takyah kua kan, duk umah lagi bagus.. Tapi bosan ni tuhan je yang tahu. Gagahkan diri masuk Daiso at Jusco area umah je pun.. Memang btol2 keluar untuk trus ke situ saja. So dalam masa 15 minit ako tawaf dalam Daiso tu ako punya lah belek ape yang menarik boleh ako rembat bawak balik, tak syak lagi masa nak keluar dari situ, si mata tertarik dengan botol cream lotion nih, ako xda buka atau test bau. Nampak cam cute2 tuh trus lah amik bayar ia merupakan Nail and hand cream yang ada bau campuran rose dan strawberry .. Wah sangat wangi dan baunya berpanjangan, kira tak menyesal lah beli. Tau jela harga barang daiso kan sume Rm5. Kira berbaloi

Mula mengamalkan breakfast sihat bersama Herbalife

Image
Alhamdulillah ako sekarang makin sihat, insyallah akan mencapai ideal weight yang selama ni sepatutnya ako monitor. almaklum lah ako nih seorang yang aktif dan kuat bersukan, hakikatnya cara pemakanan ako amatlah lemah dan xtau cara untuk menguruskan setiap meal yang sepatutnya ako amlkan bagi menjamin kesihatan usus ako supaya sihat sempurna.  Satu kelemahan ako adalah sukar untuk mengamalkan bersarapan di waktu pagi..(yela lagi2 hari cuti haruslah ko membuta sampai tengah hari then trus lunch) baik en suami atau ako kami sama je. kalau dah start makan pagi nt tengahari mesti keyang kalau lapar pun mungkin petang atau mlm tu balik lah baru mkn..sebab masih kenyang disebabkan mkn pagi dah hentam nasi lemak atau roti canai. Dan jugak doktor telah menasihatkan ako supaya menambah berat badan kerana kuatir dengan bentuk badan ako yang sedikit kurus (hello doktor..ini doktor cakap kurus? saya kalau boleh nak lagi kurus supaya mampu sarung apa saja style baju yang hado ka